Frittata s ovocem
- 1 avokádo nakrájené na plátky
- 1 hrnek borůvek
- 1 lžíci skořice
- 10 vajec
- 6-8 jahod nakrájených na tenké plátky
- 1 lžíci tuku na vymazání formy
- kulatou formu o průměru 24cm
Formu vyložte pečícím papírem a pokapte olejem. Na dno misky položte nakrájené avokádo a rovnoměrně po celé ploše posypte borůvkami. V misce vyšlehejte vejce, přidejte skořici a znovu zamíchejte.
Vejce nalijte opatrně do misky na avokádo a borůvky tak, aby avokádo zůstalo na dně misky. Nakrájené jahody pokládejte na vejcem až pokryjete celou plochu. Dejte do trouby a pečte na 170 stupňů 25-30 minut. Než budete krájet, nechte trochu vychladnout. Servírujte s jogurtem nebo kefírem.
Recept pochází z kuchařky Vaříme trochu jinak, kterou vydalo nakladatelství Esence.