9. prosince 2011 7:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Víkend: tradiční vůně
perníku a vánoční recepty

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Pečení vánočních perníčků - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Pečení vánočních perníčků - ilustrační foto. | foto: Shutterstock
Přípravy na vánoční svátky jsou v plném proudu. Pokud byste si ale přece jen chtěli odpočinout, můžete tak učinit u dobrého jídla a pití. Tohle je přehled gastronomických akcí na víkend:

Vánoční kuchyně našich babiček
9. - 10. 12., od 10 do 17 hodin, Regionální muzeum Mělník (náměstí Míru 54),  www.muzeum-melnik.cz

Voňavý hubník či kaštanovou pěnu můžete kromě ochutnat v Regionálním muzeu v Mělníku. V sobotu a v neděli se tu koná 10. ročník akce Adventní a vánoční kuchyně našich babiček a prababiček. Připravena budou i další jídla podle postních a vánočních receptů našich babiček a prababiček.



Ochutnejte Vánoce
5. 12. - 30. 12., vybrané restaurace v Praze, www.ochutnejtevanoce.cz

Jaké jsou vánoční chutě a vůně zahraniční kuchyně? Na gastronomickém festivalu s názvem Ochutnejte Vánoce máte možnost poznat španělské, italské nebo třeba indické sváteční speciality. Ochutnáte i tradiční české recepty, například candáta s čočkovým salátem nebo třeba vynikající polévku z perníku. Za pětichodové menu zaplatíte 590 korun, za sedm chodů pak 890 korun. Více informací ZDE.

Předvánoční pohlazení v Perníkové chaloupce
10. 12., od 9 do 16:30 hodin, Perníková chaloupka č. 38, Muzeum perníku, Ráby, www.pernikova-chaloupka.cz

Řemeslný jarmark, tradiční vůně perníku a  zpívání koled navodí tu pravou vánoční atmosféru. Samozřejmě se budou péct, zdobit a prodávat perníčky. Své umění ve zdobení perníků předvede perníkářka Dana Holmanová. Vstupné 50 korun.



Zámecké zimní slavnosti
9. a 10. 12., od 12 do 18 hodin, zámek Valtice, www.zamek-valtice.cz

Moravská zabijačka, zvěřina a uzené maso. Dále pak čokoláda, koláčky, med, kaštany, přešňáky a trdelníky...to vše najdete na zámku Valtice. Těšit se můžete také na punče, svařáky, medovinu a další horké nápoje. Ochutnávat se samozřejmě budou i kvalitní moravská vína. Vstupné je zdarma.

Pivovarská zabijačka
10. 12., od rána, pivovar Dalešice, www.pivovar-dalesice.cz

V postřižinském pivovaru Dalešice se bude o víkendu konat zabijačka se vším všudy. Na dvoře pivovaru vás čekají jitrnice, jelítka či zabijačkový guláš. Všechny dobroty si budete moci koupit a odnést domů.

Tip LN: Grand Restaurant Festival

Chcete-li se podívat do jedné ze stovky nejlepších restaurací v Česku a ochutnat mistrovské kousky šéfkuchaře, neváhejte a rezervujte si místo už teď. Od 15. ledna se opět koná Grand Restaurant Festival a nabídne degustační menu za speciální ceny. Základní ochutnávka vás vyjde na 200 - 250 korun, za tříchodové menu zaplatíte 600 korun.

Více informací najdete ZDE

PODÍVEJTE SE: 100 nejlepších restaurací v Česku

gluGabriela Kolinová (Lukáčová)
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz