Nakonec se zjistí, že stejně jako voda z kohoutku, jsou nejlepší klasicky vyráběné produkty.
Příklad: kukuřice, odolná proti zavíječi, má nejméně aflatoxinů.
Nepřekvapuje. Rakušani především jsou známí ve světě, jako ti, kteří pančovali víno chladicí kapalinou, aby získalo sametovější chuiť. Čili takoví lidé jsou schopni všehokoli.
te se přece ví už dávno a i z jiných zemí je dost příkladů že biopotraviny škodí víc než normální potraviny. Je to jenom nástroj na větší okrádání zákazníka a agenda pro zelené. Viz Bursík a jeho Cathrine Jakubů. Maryška ji docela chutnala, ale nenastudovala si ani biomasu
jak testování na Slovensku tak v ČR prokázalo že k jeho výrobě nepustili ani včely protože nebyly BIO prověřeny , mohly by totiž vykecat jak je to s BIO doopravdy
Podmínky pro biomed jsou tak přísné, že v zabydlené střední Evropě jsou prakticky nesplnitelné. Navíc kolidují se zavedeným a povinným systémem léčení včelstev proti varaóze. Navíc včely sbírají sladinu takovým způsobem, že kromě extrému včelstev hned někde vedle komínů ocelárny se do medu žádné kontaminující látky v podstatě ani nemohou dostat, prostě dříve, než by byla v přírodě nabídka sladiny kontaminována nečistotami, sladina zaschne nebo je jiným způsobem pro sběr včel zmařena. Včelařský biochov je tak tedy spíš na osobních kontaktech s příslušnými certifikačními komisaři než na skutečném splnění všech pravidel.
Já nevím, jestli si někteří diskutující uvědomují, že to co je dnes "bio", a tohle označení se dnes stává synonymem pro "de luxe", je prostě NORMÁLNÍ potravina. Takže dělit potraviny na "bio" a "klasické" mi přijde mimo mísu. Bio potraviny jsou klasické potraviny. Protože fakt nevím, co klasického je na potravinách nahuštěných chemií ať již z půdy nebo z přidaných látek. Klasické znamená v některých významech i léty prověřené a to tedy běžné chemizované potraviny opravdu nejsou. Vždyť je to otázka posledních několika desetiletí. A že se normální potravina stala luxusem, za který připlácíme, je jen jedna z absurdit, které denně zažíváme.
Jak vidět - tak ani ta "normální" potravina není "normální". Zato cena je zpravidla nenormální. Osobně si nemyslím, že tzv. biopotraviny jsou něco jiného - je to jen humbuk pro naivky, kteří za iluzi zaplatí majlant.
Běžní zemědělci stříkají pesticidy ve dne, jejich biokolegové pouze v noci !