Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Pandemie zamávala se vším, firmy loví lidi. Víme, kde si nejvíc vyděláte


Košík se zákazníky chystá motivovat a vysvětlovat jim důvody, proč mají tašky vracet. Upozorňovat je na to budou například i samotní kurýři. | foto: Košík.cz

Premium Doporučujeme
Pandemie zatřásla životem lidí a zásadně se propsala i do podoby pracovního trhu. V některých oborech stouply mzdy i o více než třetinu, k tomu však spíš než covid přispěla nízká míra nezaměstnanosti, pročež zaměstnavatelé obtížněji shánějí nové posily.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Host se nevinně obrátí na vrchního a zároveň majitele malého pohostinství v jedné osobě a navrhne: „Váženej pane, nechtěl byste z toho tady radši udělat bar?“

„Proč bych jako měl?“ podiví se majitel.

„Protože tu stejně není nic k jídlu.“

V gastronomii je teď nálada na vtipkování pramalá, to proto, že v mnoha tuzemských restauracích a hospodách by onen kýžený pokrm teď ani neměl kdo uvařit či strávníkovi donést. Jestli totiž pandemie torpédovala některé z pracovních odvětví, tak to byla gastronomie. Takřka v každém větším městě lze narazit na cedulku na okně či dveřích pohostinství: „Přijmeme kuchaře/číšníky/servírky. Nástup možný ihned.“

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: