Jak na těstoviny?
- 300 g hladké mouky
- 2 vejce
- 50 ml vody
- polohrubá mouka na zaprášení
Z mouky udělejte kopeček, do kterého shora uděláte důlek a do něj dejte dvě vejce. Postupně začít promíchávat ze stran a propracovat na jednotnou hmotu za přidávání pár kapek vody. Když je těsto pěkně sjednocené, zabalit do fólie a nechat cca 30 minut odpočinout v lednici. Když je těsto odstáté, rozdělte bochánek na 4 části, které namačkáme do strojku na výrobu domácích těstovin s nástavcem na ploché těsto. Potom se pásky z těsta propustí přes nástavec na tagliatelle. Ty potom vařte ve slané vodě 2 minuty. Poté slijte přes síto a dejte do hotové omáčky.
Omáčka
- 600 – 800 g humra
- 100 ml bílého suchého víno
- 300 – 450 g slávek
- 200 g cukety pokrájené na měsíčky 200 g
- 100 g cherry rajčátek rozkrájená na půlku
- sůl, pepř, olivový olej
Humra hoďte do vařící vody na 5 minut, poté vyndejte a nechte chvíli oschnout. Na pánvi mezi tím rozehřejte olivový olej a 2 rozmáčknuté stroužky česneku a nakrájenou cuketu. Jakmile se česnek opeče, přelijte vínem a vložte do pánve i slávky. Humra řízněte podél a vypláchněte vnitřnosti studenou vodou. Přidejte obě půlky humra ke slávkám. Když se slávky začnou otevírat, přidejte tagliatellef a cherry rajčata. Dochuťte solí a pepřem, přidejte máslo, provařte asi 3 minuta a podávejte.