Znám to jinak: Ranní ptáče bez lahváče stejně nikam nedoskáče ...
Víte co, chodil jsem do hospod možná i pravidleně, ale poslední roky mám problém najít hospodu, kde dostanete dobré pivo ( preferuji Budvar a Plzeň ) v čisté nemastné sklenici, dobře vychlazené, kroužkující po skle...prostě pivo. Tak mám dnes k dispozici 1 hospodu na Bud a 1 na Plzeń, kde to většinou je slušné ( ale ne vždy)..čili přiznávám, že patřím těm, kteří si raději koupí domů basičku až dvě ( !!!doporučuji všem nechat pivo v chladu a tmě tak měsíc odležet !!! je to pak bomba ) vychladím mně na správnou teplotu a v čisté oblíbené sklenici, co drží pěnu si skutečně to pivo s chutí užiju., zvlášť na chalupě s výhledem do lesa..Doporučuji!!!
a chybějící obsluha....???.....milačku, přines mi ještě jedno...
Hezky vymyšleno! Ale někdy se poštěstí i v hospodě. O víkendu jsem byl v hospodě Na Vršíčku, seděl jsem na terase, popíjel kvasnicové z Krušovic(ty jinak vůbec nekupuji)koukal se na sluníčku na Brdy a celé údolí Litavky a nic mi nechybělo! :-) Prostě pohoda!
Češi a Pivo k sobě patří a pivař vždy dával přednost točenému před lahváčem. Jestli je tohle pravda (jako že asi ano), pak je potřeba přemýšlet, jestli není třeba nějakým způsobem motivovat pivovary a hostinské k příznivějším cenám zlatavého moku, a ne pořád řešit nějaký nesmyslný kouření, nebo nekouření (jsem třetím rokem nekuřák)
154 hektolitrů piva ročne, nevipijí ani plzenští štamgasti.
Ve spolkove zemi Bavorsko je rocni spotreba na obyv. kolem 240 lt.
než je kvalita piva - a je problém najít hospodu, kde by točili něco jiného než gambrinus nebo krušovice. A bohužel nejen v Praze, ale i v lokalitách kolem malých pivovarů se často prosadí spíš SAB Muller a podobné, protože si tu výtoč zaplatí třeba renovací fasády restaurace. Raději si nakoupím lahvové z dobrých pivovarů a v hospodě si dám kofolu. Nezdá se mi že by třeba v pivovarském klubu na Florenci ubylo hostů, a tam si za dobré pivo člověk připlatí. Co se týká lidí kteří do sebe lijí cokoliv, co má alespoň zdánlivě zlatou barvu a pěnu, ať si klidně kupují lahváče Ahoj za 3 koruny:)
Ještě, jestli mohu poprosit,které je to dobré točené a které dobré lahvové?Děuji za radu.
jejich chuť musí ocenit každý...a né chlemtat sifony typu "Gambrinus",kdy je pak člověk nafouklý jak žába
To jsme tedy zpiťaři - počítejme 154 hl = 15400 litrů, když to podělíme dny v roce, vyjde cca 42 litrů. To bych asi nezvládl a neznám borce, který by byl takovým milcem piva.
Nemělo tam být spíše 154 litrů na hlavu a rok?
Tisková chyba nebo špatná onformovanost autora?Ve 154 hektolitrech by se průměrný Čech mohl utopit...
Co se divíš?? Dáš si 84 piv denně ( včetně kojenců ) a je to! :o))
Nejlepší je stajně Irský pivo. Pil někdo Murphy´s Red? Absolutní špička!
Minulý rok jsem byl ve Varšavě, tam mají hned vedle university irský pub. Poprvně v životě jsem si to irské pivo objednal, po prvním napití ale vyplivl, něco jako vyčichlé kafe něčím zahuštěné s bublinkami. Naštěstí tam měli ve velkých květináčích nějaké křoviny, tak jsem je tím pivem zalil, doufám, že pak nezašly.
Nejlepší pivo ve Varšavě měli U Šzwejka na Marszalkowské, jak pivo Tyskie tak pivo Žyviec byly velmi řízné a svěží chuti. V Praze takové pivo bohužel už mají jenom kdesi, kde to neznám. Velmi jsem si ale pochutnal na pivě, vařeném na Zvíkovském Podhradí, tam je malý pivovárek.