130 let

Diskuze

Hygiena potvrdila, že plzeňskou epidemii salmonelózy způsobily špagety

Výsledky rozborů zatím potvrdily, že bakterie salmonely, která nakazila od pátku do úterý 133 lidí z Plzeňského kraje, byla v hotovém jídle, tedy ve špagetách, a také na povrchu skořápek vajíček, které se do pokrmu přidávaly. Řekl to ředitel Krajské hygienické stanice v Plzni Přemysl Tomašuk.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J. Václav 261

30. 7. 2015 9:18

Vyvařovna zřejmě nakupuje vejce od nějakého zemědělce levněji. V takových chovech je salmonela častá, jenže nebývá obvykle zjištěna, tu a tam nějaká sračka nikoho nevzruší. Pamatuji jeden obrovský malér na komunistické slavnosti v Houštce, tam tehdy cukrář vyráběl vlastní zmrzlinu, do které přidal kachni vejce. 1000 lidí bylo postiženo, komunisté si mysleli, že to je útok z USA.

0 0
možnosti
SZ

29. 7. 2015 19:39

Salmonelu zjistili na skořápkách, tam je většinou vždycky, stačí že po rozklepnutí si kuchaž neumyje ruce, v domácnosti platí totéž

0 0
možnosti
JV

J. Václav 261

30. 7. 2015 10:32

Jednou jsem zařízl darovanou domácí kachnu, neumyl jsem si důkladně ruce, dal jsem si pivo a cigáro, salmonelóza jak vyšitá. Ta kachna měla v sobě salmonelu, je to velice nakažlivé.

0 0
možnosti
JO

J. Orlík

29. 7. 2015 16:40

Možná, kdyby toc prodávali pod normálním názvem špagety po uhlířsku, tak by se salmonela neprojevila.

0 0
možnosti