Toman nadále trvá na kontrolách polského hovězího masa. Varšava se snaží zaručit lepší bezpečnost potravin |
Šlo o výrobek s názvem Pikok Kabanosy s hmotností 175 gramů a datem minimální trvanlivosti do 12. února 2019. Na 100 gramů hotového výrobku se mělo podle informací na obale použít 150 gramů vepřového masa a osm gramů hovězího. „Informace na obalu tak klamala spotřebitele ohledně skutečného složení potraviny,“ uvedl Kopřiva.
Inspekce nařídila prodejci šarží stáhnout z prodeje a zahájila s ním správní řízení o uložení pokuty.
Polské kuřecí maso se salmonelou se z lounské firmy dostalo do 16 provozoven |
„Tuto informaci o výrobku Pikok Kabanosy jsme obdrželi ve čtvrtek, jde o produkt s datem minimální trvanlivosti do 12.2.2019 a v této chvíli už není v prodeji. Případ budeme neprodleně řešit přímo s dodavatelem a rozhodně z něj vyvodíme důsledky,“ uvedla ve vyjádření Lidlu tisková mluvčí Zuzana Holá.
Podobné problémy inspekce registrovala i s dalšími masnými výrobky privátních značek v různých řetězcích, většinou byly vyrobené právě v Polsku.