Sobota 10. prosince 2022, svátek má Julie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Česko

Maso z lesa až na váš stůl, láká stát. V nabídce je třeba daňčí, mufloní nebo divočák


Úspěšný lov divočáků. | foto:  Petr Topič, MAFRA

Premium Původní zpráva
Praha - Na sádle osmahněte cibuli. Pak přidejte na kostky nakrájenou jelení plec. Poduste ve vlastní šťávě a pak osmahněte. Přidejte papriku, sůl, kmín a vodu a aspoň hodinu duste. Poté stačí zahustit a ještě chvíli povařit. Na závěr ještě pár ingrediencí a jídlo je na světě. Chcete-li vědět, jak přesně uvařit jelení guláš paní nadlesní, není problém.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet tři měsíce zdarma

Zvěřina byla po staletí výsadou a pochoutkou elit. Nyní je dostupnější

Recepty na zvěřinu daly k dispozici Lesy ČR (LČR) společně s Vojenskými lesy a statky (VLS).

Návod na lahodný pokrm je však vedlejším produktem. Oba státní podniky si přejí především dostat zvěřinu rovnou do českých pekáčů. Pomoci v tom má projekt Z lesa na stůl i s mapou zobrazující 65 svých lesních závodů, do kterých si zájemci mohou pro zvěřinu zajet.

K dispozici bude maso srnčí, daňčí, mufloní a samozřejmě z divočáka. „Pro lidi, kteří žijí ve městech, je zvěřina těžko dosažitelná. Navíc vždycky bude specifickou potravinou. Málokdo ji umí připravovat. Chceme to změnit,“ sdělil serveru Lidovky.cz ředitel VLS Petr Král.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Mohlo by vás zajímat