- 4. září 2020 5:00
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Zvěřina byla po staletí výsadou a pochoutkou elit. Nyní je dostupnější |
Recepty na zvěřinu daly k dispozici Lesy ČR (LČR) společně s Vojenskými lesy a statky (VLS).
Návod na lahodný pokrm je však vedlejším produktem. Oba státní podniky si přejí především dostat zvěřinu rovnou do českých pekáčů. Pomoci v tom má projekt Z lesa na stůl i s mapou zobrazující 65 svých lesních závodů, do kterých si zájemci mohou pro zvěřinu zajet.
K dispozici bude maso srnčí, daňčí, mufloní a samozřejmě z divočáka. „Pro lidi, kteří žijí ve městech, je zvěřina těžko dosažitelná. Navíc vždycky bude specifickou potravinou. Málokdo ji umí připravovat. Chceme to změnit,“ sdělil serveru Lidovky.cz ředitel VLS Petr Král.
Připojte se ještě dnes a získejte: