Nejvyšší ocenění, tedy tři hvězdičky, dostalo osm restaurací, z toho pět s japonskou a tři s francouzskou kuchyní. Podle Michelinova specifického hodnocení to znamená, že tato zařízení slibují vynikající gastronomický zážitek, který stojí za samostatnou cestu. Pětadvacet dalších restaurací dostalo dvě hvězdičky - mají tedy skvělou kuchyni, kvůli níž má cenu udělat si zajížďku. Zbývajících 117 restaurací se od nynějška může pyšnit jednou hvězdičkou, což znamená velice dobrou restauraci ve své kategorii.
„Tokio se stalo městem s nejlepší gastronomií na světě, je to nejvíce ohvězdičkované město. Tokio je hvězda zářící na kulinářském nebi,“ poblahopřál Japoncům ředitel společnosti Michelin Guide Jean-Luc Naret, který již předem nedůvěřivým Japoncům sliboval, že podíl udělených hvězdiček bude překvapivý. Pro srovnání - v celé Británii jsou jen tři restaurace, které mají tři hvězdičky, a dalších dvanáct bylo ohodnoceno dvěma. Tým tří evropských a dvou japonských inspektorů strávil rok a půl v Tokiu, v utajení navštívili 1500 restaurací a vybírali, která zařízení si zaslouží ocenění. Hodnotili přitom nejen samotná jídla, ale i servis, výzdobu a údržbu.