Restaurace hotelu Mandarin Oriental byla léta schovaná uvnitř rozlehlé budovy na Malé straně, dovnitř se dalo vejít jen přes recepci. Tohle a koncept založený na nevyhraněném mixu české a asijské kuchyně způsobily, že cestu sem nacházeli hlavně hoteloví hosté.
Od jara je všechno jinak: do podniku, který dostal nové jméno Spices, vedou dveře i z ulice a menu je zaměřeno striktně na východ. „Rozdělili jsme jej do tří částí, každá reprezentuje jiný kus Asie. Přehlednější a jasnější koncept měl efekt skoro okamžitý: rychle nám přibývá pražských hostů,“ říká šéfkuchař Spices Jiří Štift.
Za jihovýchodní Asii se do menu dostaly třeba fantastické krabí koláčky: šťavnatá a střídmě kořeněná jednohubka patří k bestsellerům Spices. Naopak složitější postup stojí za přípravou červeného kuřecího karí. „Nejdřív maso děláme pomaličku sous vide a před podáváním ho rychle orestujeme. Díky tomu zůstane šťavnaté a je i křupavé. Nechceme dělat street food, klasické pokrmy se vždycky snažíme posunout, aby nesly originální rukopis.“
Příloha LN Esprit |