130 let
Krabí koláčky v hotelu Mandarin Oriental

Krabí koláčky v hotelu Mandarin Oriental | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Všechny chutě Asie. Mandarin Oriental představil nový koncept vaření

Asie
  •   10:31
PRAHA - Nový restaurant Spices je plný opulentních chutí a exotiky v elegantní i inovativní podobě. Šéfkuchař Jiří Štift pro hotel Mandarin Oriental vytvořil koncept, který hosty táhne od prvního týdne, co byl představen.

Restaurace hotelu Mandarin Oriental byla léta schovaná uvnitř rozlehlé budovy na Malé straně, dovnitř se dalo vejít jen přes recepci. Tohle a koncept založený na nevyhraněném mixu české a asijské kuchyně způsobily, že cestu sem nacházeli hlavně hoteloví hosté.

Šéfkuchař Jiří Štift

Od jara je všechno jinak: do podniku, který dostal nové jméno Spices, vedou dveře i z ulice a menu je zaměřeno striktně na východ. „Rozdělili jsme jej do tří částí, každá reprezentuje jiný kus Asie. Přehlednější a jasnější koncept měl efekt skoro okamžitý: rychle nám přibývá pražských hostů,“ říká šéfkuchař Spices Jiří Štift.

Za jihovýchodní Asii se do menu dostaly třeba fantastické krabí koláčky: šťavnatá a střídmě kořeněná jednohubka patří k bestsellerům Spices. Naopak složitější postup stojí za přípravou červeného kuřecího karí. „Nejdřív maso děláme pomaličku sous vide a před podáváním ho rychle orestujeme. Díky tomu zůstane šťavnaté a je i křupavé. Nechceme dělat street food, klasické pokrmy se vždycky snažíme posunout, aby nesly originální rukopis.“

Příloha LN Esprit

Celý článek o novém konceptu hotelu Mandarin Oreintal, který vytvořil šéfkuchař Jiří Štift, si můžete přečíst ve středečním magazínu Lidových novin Esprit.

Titulní strana magazínu Lidových novin Esprit

Autor:
  • Vybrali jsme pro Vás