Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Česko

Vysvětlení neprůjezdné Prahy: má být ještě hůř. Proč se tvoří kolony i tam, kde se neopravuje


Řidiči stojí v kolonách, hustý provoz komplikuje dopravu v Praze | foto: iDNES.tv

Premium Analýza
Pět, deset nebo i dvacet minut navíc v koloně, hlásí mapa provozu v Praze. Část z desítek uzavírek má sice v pondělí skončit, ani tak se místním či přespolním řidičům moc neuleví. Do toho krušná vidina příštího roku, kdy se začne opravovat Barrandovský most.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Vysvětlení neprůjezdné Prahy: má být ještě hůř. Proč se tvoří kolony i tam, kde se neopravuje

Kvůli množství uzavírek, jejich koordinaci i reakcím naštvaných řidičů se stala doprava v hlavním městě na začátku září tématem i pro prezidenta Miloše Zemana. Primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) poslal otevřený dopis, v němž mu napsal, aby zvážil rezignaci. Jeho zájem byl logický: nesnáze v pražské dopravě a desítky minut v kolonách se zdaleka netýkají jen obyvatel metropole. Končí v nich i lidé, již v Praze pracují a svá auta nechtějí nechat na odstavných parkovištích, nebo už tam na ně nezbylo místo. Trpí i šoféři, kteří jedou třeba z Plzně do Brna, a kolony je mohou potkat jak na vnějším, tak na vnitřním silničním okruhu, hlavně na Jižní spojce a Barrandovském mostě.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...