Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Amerika nezapomněla na Kevina. Nejpopulárnějším vánočním filmem v USA je Sám doma

Kultura

  12:00
LOS ANGELES - Nejpopulárnějším vánočním filmem ve Spojených státech je americká komedie Sám doma z roku 1990. Vyplývá to z výsledků průzkumu společnosti YouGov, kterého se zúčastnila více než tisícovka dospělých Američanů.

Komedie Sám doma (1990). foto: Reprofoto

Snímek Sám doma s Macaulayem Culkinem v hlavní roli označilo za nejlepší vánoční film 15 procent respondentů. Za ním následovaly filmy Život je krásný z roku 1946 a Vánoční prázdniny z roku 1989, pro které se vyslovilo po 12 procentech respondentů, uvedl YouGov na svých internetových stránkách.

Sám doma
Fiktivní gangsterka Andělé s hříšnou duší. Sám doma.

Hlavním hrdinou komedie Sám doma je malý chlapec Kevin McCallister, kterého jeho rodina vyrážející na vánoční výlet do Paříže zapomene samotného doma. Snímek režíroval Chris Columbus, který později natočil také například první dva díly z populární série filmů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi.

Do první desítky nejpopulárnějších vánočních filmů v USA se podle průzkumu dostal také akční thriller Smrtonosná past, ve kterém policista v podání Bruce Willise o vánočních svátcích bojuje v mrakodrapu proti skupině teroristů. Průzkum YouGov však rovněž ukázal, že podle více než poloviny Američanů, kteří Smrtonosnou past viděli, nelze tento snímek považovat za vánoční film.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč