Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Avengers nebo Rychle a zběsile. Super Bowl předvedl ukázky na očekávané filmové hity

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Filmoví distributoři využívají toho, že finále ligy amerického fotbalu, takzvaný Super Bowl, je jednou z nejsledovanějších televizních událostí sezóny. Při této příležitosti společnosti zveřejňují nové trailery na nejočekávanější filmy roku. Server Lidovky.cz vám přináší výběr toho nejlepšího.

Carol Denversová aka Captain Marvel (Brie Larsonová). Snímek Captain Marvel (2018). Režie: Annu Boden a Ryana Fleck. foto: Marvel

Avengers: Endgame

„Někteří lidé to vzdali, ale my ne.“ Určitě nejočekávanější ukázku letošního Super Bowlu si přichystal Marvel. Svět je po útoku šíleného titána Thanose temné a nehostinné místo. Půlka veškerého života ve vesmíru zmizela. Ukázka na pokračování komiksového hitu Avengers: Infinity War (2018) představuje zbytky hrdinů, kteří se pouštějí do boje, ačkoliv bitva už může být předem prohraná.
Premiéra v českých kinech: 25. dubna

My (Us)

“Visí nad námi černý mrak.“ Jordan Peele, tvůrce oceňovaného hororu Uteč (2017, Oscar za nejlepší původní scénář) se vrací s novou porcí strachu. Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong’oová) se i s rodinou vrací do Kalifornie na místo, kde strávila své dětství. Netrvá to dlouho a začnou se dít podivné věci. Není Adelaide náhodou jen paranoidní. Jistou odpověď nabízí moment, kdy Wilsonova rodina spatří na silnici skupinu lidí, kteří vypadají přesně jako oni.
Premiéra v českých kinech: 28. března

Captain Marvel

Carol Danversová (Brie Larsonová), vojenská pilotka, je také superhrdinkou s přezdívkou Captain Marvel. Dost možná nejmocnější bytost marvelovského komiksového univerza má sehrát ústřední roli v bitvě s Thanosem v nových Avengers (popsáno výše). Je tedy logické, že si Captain Marvel vyslouží ještě předtím vlastní film. V něm se postaví mimozemské rase Skrullů.
Premiéra v českých kinech: 7. března

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)

Tvrďáci Wayne Johnson a Jason Statham se ve svých superrychlých sporťácích postaví novému padouchovi, kterého tentokrát ztvárnil oblíbený Idris Elba. Pro fanoušky Rychle a zběsile jde rozhodně o dobrou zprávu - z ukázky je patrně, že se snímek bude držet zaběhnutých kolejí série a nabídne adrenalinovou akční zábavu. Tím spíše, že do režisérského křesla tentokrát usedl David Leitch, který stojí za výbornými akčními hity Deadpool 2 (2018) a John Wick (2014). Ukázka měla sice nenápadnou premiéru již před Super Bowlem, ale až během něj byla řádně vidět. Tenhle film má totiž pohon na všechny čtyři.
Premiéra v českých kinech: 1. srpna

Alita: Bojový anděl (Alita: Battle Angel)

Alita (Rosa Salazarová) je bojový kyborg s nápadně velkýma očima. O akci nebude nouze. Snímek se profiluje jako adrenalinová podívaná v dystopické budoucnosti. Stojí za ním režisér Robert Rodriguez (Desperado, Machette), který má se zběsilou akcí bohaté zkušenosti. O produkci se pak postaral James Cameron (Titanic, Avatar). 
Premiéra v českých kinech: 14. února

Toy Story 4: Příběh hraček (Toy Story 4)

Buzz Rakeťák a kovboj Woody se vracejí! Ukázka na pokračování oblíbeného animovaného snímku toho sice moc neukáže, ale jistě překvapí precizní animací.
Premiéra v českých kinech: 8. srpna

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!