Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: drogami poháněný šimpanz utíká ze ZOO

Kultura

  18:00
PRAHA - První lednový týden míří do českých kin dva snímky. Drama o škodlivosti návykových látek láká na skvělé herecké výkony Stevea Carella a Timothéeho Chalameta. Makedonská komedie Rok opice slibuje zběsilou rodinou komedii.

Z drog je těžká cesta ven. Snímek Beautiful Boy (2018). Režie: Felix van Groeningen. foto: Aerofilms

Beautiful Boy
USA, režie Felix van Groeningen

„Ty zpropadené drogy mi berou mého krásného chlapce (v angličtině Beautiful Boy),“ posteskne si zoufalý otec Steve Carell. Vidí totiž, jak jeho syn Nic (Timothée Chalamet) propadá stále hlouběji do své závislosti. Tak hluboko, že už ho ani jeho vlastní rodina nepoznává. Podaří se chlapci ze začarovaného kruhu závislosti dostat?

Rok opice
Makedonie, režie Vladimir Blaževski

Filmové premiéry: Jennifer Lopezová se přihlásí do družstva synchronizovaného plavání

Šimpanz Koko je hvězda zoologické zahrady hlavního města Skopje. Stará se o něj svědomitý Tsobe (Igor Angelov), který primátovi normálně čte i pohádky na dobrou noc. Šimpanz ale uteče a Tsobe přijde o práci. Aby dostal zpět své místo, musí Koka chytit a přivést zpět. No jo, jenže z primáta se zatím stal lidový symbol odporu proti vládě. Bláznivá komedie rozhodně nezapře své balkánské kořeny. 

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...