Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Bible jako série akčních filmů. Polsko spustilo ‚křesťanský Netflix‘ Katoflix

Kultura

  16:00
V Polsku začala fungovat služba Katoflix. Netradiční konkurence HBO, Netflixu nebo Amazonu nabízí filmy, seriály a dokumenty s čistě křesťanskou tematikou. Lákavá je i nízká cena. V zemi, kde se ke křesťanství hlásí téměř 90 % obyvatel, má služba velký potenciál se uchytit.

Křesťanství - ilustrační foto foto: Reuters

Motto služby Katoflix zní Vide Opera Dei, neboli latinsky Uzři dílo Boha. Zkratka latinského motta je VOD, což je také zkratka anglického video on demand (video na přání), označení streamovacích služeb. 

„Hledáme film, které by vás mohly zaujmout, inspirovat, přinutit zamyslet se nebo změnit váš život. Chceme nabízet produkty, jež můžete beze strachu ukázat i vaším dětem, doporučit přátelům nebo o nich říct někomu, kdo právě prochází těžkou životní situací,“ stojí na webových stránkách služby.

Služba plánuje přidat pět nových filmů, dílů seriálu či dokumentů každý týden. Na stránkách uvádí, že se chystá podporovat i křesťanskou produkci z ostatních zemí.

Katoflix na rozdíl třeba od Netflixu nefunguje na principu měsíčního předplatného. Divák platí za jednotlivé produkty. Ty nejdražší filmy mají cenovku až 10 zlotých (zhruba 60 korun). Některé věci si však lze přehrát i zadarmo.

Luxusní apartmány přímo u moře v atraktivní lokalitě
Luxusní apartmány přímo u moře v atraktivní lokalitě

25.723480, 55.839643, Mina Al Arab, Ras Al Khaimah, Spojené arabské emiráty
4 648 200 Kč