Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Kultura

‚Brečela jsem a nechtěla se pustit ručníku.‘ Sexuální scéna v Desperadovi byla pro Hayekovou traumatem

Salma Hayeková a Antonio Banderas. Snímek Desperado (1995). foto: Columbia Pictures

V novém díle podcastu Armchair Expert se mexická herečka Salma Hayeková rozhovořilo i o natáčení kultovního snímku Desperado (1995). Sexuální scéna prý původně vůbec nebyla ve scénáři a pro herečku byla notně traumatizujícím zážitkem.
  5:00

Snímek Desperado vypráví příběh El Mariachiho (Antonio Banderas), bývalého hudebníka, který se po vraždě své dívky chystá mstít. Salma Hayeková naproti tomu hraje starostlivou Carolinu, majitelku knihkupectví ve městě, kde nikdo nečte. Film režiséra Roberta Rodrigueze je plný ostrých hochů, vystřelených patron, ale i jedné pikantní milostné scény.

Salma Hayeková a Antonio Banderas. Snímek Desperado (1995).
Antonio Banderas jako Desperado. Snímek Desperado (1995). Režie: Robert...

Sexuální vzplanutí mezi hlavnímu hrdiny původně vůbec nebylo v Rodriguezově scénáři, ale studio si ho údajně vydupalo, když vidělo chemii mezi oběma herci.

Před natáčením scény se herečka rozplakala a opakovala, že to natočit nedokáže. Uklidnit ji pomohl sám Banderas. „Byl na mě hrozně hodný, stále jsme skvělí přátelé. Na celé té scéně mě děsilo, že pro něj to bylo jako nic. Byl ohromně zkušený. Nikdy jsem se v takové situaci nenacházela. Rozbrečela jsem se a nařkla ho z toho, že si kvůli němu připadám hrozně,“ popisovala situaci herečka.

Zmínila také, že si odmítala sundat ručník. Štáb se ji snažil rozesmát a postrčit ji k tomu, aby se odvázala. Vždy, když si ale Hayeková ručník chtěla sundat, znovu se rozbrečela. 

Desperado byl každopádně druhým dílem takzvané Mexické trilogie. První díl nazvaný jednoduše Mariachi (1992) vypráví o stejném hlavním hrdinovi, ale byl natočen v dobách, kdy si Rodriguez ještě nemohl dovolit najmout hvězdné herce. Hlavní postavu tak ztvárnil mexický herec Carlos Gallardo. Třetí díl se pak jmenuje Tenkrát v Mexiku (2003). Kromě ústřední dvojice z Desperada herecký ansámbl doplnili Johnny Depp nebo Willem Dafoe. 

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...