Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Česká komedie Matky se představuje. Ústřední píseň nazpívali Berenika Kohoutová a Jakub Prachař

Snímek Matky (2020). Režie: Vojtěch Moravec. foto: BONTONFILM

PRAHA - Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková ztvárňují v chystané komedii čtyři ženy, které si budou muset zvyknout na strasti a radosti mateřství. Jejich manželé jim to rozhodně neusnadní. Film vstoupí do kin v roce 2021.
  18:00

Čtyří kamarádky, které se rády schází a probírají spolu typické problémy. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Mateřství jí ale dává pořádně zabrat. Postava zahraná Petrou Hřebíčkovou žije tak trochu ve zlaté kleci, proto také hledá útěchu mimo svůj manželský vztah. 

Snímek Matky (2020). Režie: Vojtěch Moravec.
Snímek Matky (2020). Režie: Vojtěch Moravec.

Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil), nemá peníze, ale musí uživit dvě malé děti. Eliška (Gabriela Marcinková) je těhotná, má skvělého kluka (Štěpán Benoni), ale taky nesnesitelnou matku a nikdy nekončící nevolnosti.

Scénář filmu napsala scenáristka Vanda Zaplatílková Hutařová společně s herečkou Sandrou Novákovou. „Obě jsou ve věku hlavních hrdinek, obě mají děti, obě vědí, jaké to je porodit a nezbláznit se z toho, obě jsou vtipné. A myslím, že ve scénáři tohle všechno je,“ potvrdil režisér Vojtěch Moravec, který je sám otcem a partnerem právě Sandry Novákové.

Ondřej Brzobohatý je vedle ústřední písně Matky zároveň autorem hudby k celému filmu. „Největší inspirací ke složení hudby mi byl snímek samotný. Herci, scéna, kamera, dynamika střihu – to všechno vás inspiruje a dokáže navodit ten správný pocit, kdy se rozhodujete, jaká hudba se kam hodí,“ vysvětluje hudební skladatel Ondřej Brzobohatý. 

Autor: