Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: návrat kolie Lassie, splněný americký sen i dokument s erotickým nádechem

Kultura

  18:00
PRAHA - Tento týden do českých kin zamíří čtyři filmy. Lassie se znovu vrací a doplní ji americká hudební romantika, německá komedie s mobilními telefony a náhled do mystického světa tantry.

Snímek Lassie se vrací (2020). foto: BONTONFILM

Lassie se vrací
Německo, režie: Hanno Olderdissen

Příběh o nerozlučném přátelství chlapce Floa a jeho dlouhosrsté kolie. Dvanáctiletý chlapec a jeho věrná psí kamarádka Lassie jsou proti své vůli rozděleni a Lassie je převezena až na druhý konec země. Z nového domova ale uteče a vydává se na neuvěřitelně odvážnou, strastiplnou a někdy i zábavnou cestu zpátky.

Lassie tentokrát vznikala pod taktovkou německého režiséra Hanna Olderdissena (Rock My Heart, Robin). Scénář napsala Jane Ainscoughová (Mrak, Kde je Fred?).

Téměř dokonalá tajemství
Německo, režie: Bora Dagtekinová

Sedm přátel se při společné večeři rozhodne hrát velmi nebezpečnou hru. Své mobilní telefony dají doprostřed stolu a všechny zprávy a telefonáty se budou sdílet. O nic přece nejde, jen bude zábava! To nemůže zákonitě dopadnout vůbec dobře. Na konci večera a této zběsilé komedie budou možná všichni účastníci single...

Kalifornský sen
USA, režie: Nisha Ganatrová

Maggie (Dakota Johnsonová) má sen o kariéře velké hudební producentky. Zatím je ale jen poskokem rozmazlené popové hvězdičce Grace (Trace Eliss Rossová). Jenže Grace začne cítit, že jí ujíždí vlak. Potřebuje ve své hudbě něco nového. Jak do toho všeho zapadne Maggie? Nechte se překvapit v kině!

Příběh tantry
Česká republika, režie: Viliam Poltikovič

Tantra je tajemná, provokující, těžko uchopitelná, kontroverzní, velebená i hanobená, ale především jedinečná, působivá, svobodomyslná a účinná cesta k poznání sebe sama a našich možností. Celovečerní dokumentární film Viliama Poltikoviče představuje tantru v její původní podobě hinduistické a buddhistické, dotkne se i současné neotantry.

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...