Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Jaroslav Dušek si v nové komedii Šejk oblékl dámské punčochy

Kultura

  11:09
Do boje o přízeň diváků nasadí Česká televize novou komedii Šejk režisérky Zuzany Zemanové. V příběhu o partičce ochotnických herců skrývajících se v malých lázních na útěku před zákonem se objeví plejáda známých herců v čele s Jaroslavem Duškem, Miroslavem Táborským, Taťjanou Medveckou a Annou Polívkovou.

Jaroslav Dušek foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Premiéra snímku, označovaného za pokus o situační "crazy" komedii, bude 31. ledna na programu ČT1. "Je to komedie o popleteném pohlaví, plná převleků, která vypovídá o nás v době krize," popsala snímek režisérka Zemanová.

Jaroslav Dušek

Děj filmu se odehrává v malých bahenních lázních na severu Čech. Jako ideální skrýš si je vybere skupina herců, kteří doufají, že se tak vyhnou trestnímu stíhání a uniknou do ciziny. Rozpory uvnitř skupinky podvodníků, vedené Miroslavem Táborským v úloze falešného arabského šejka, ale i konflikty mezi ředitelem lázní v podání Duška a ženským personálem přinášejí komediální situace, ve kterých nechybí ani převleky mužů za ženy.

"Volba herců byla šťastná. Bez Jardy Duška by asi tu komedii nešlo točit, protože kdo jiný by mohl hrát druhé pohlaví," pochválila herecké výkony představitelů hlavních rolí Zemanová.

Dušek: Zajímalo mě, jak fungují podprsenky a punčocháče
Nezvyklou ženskou roli masérky, kterou mu scénář Anny Vovsové vedle úlohy ředitele předepisoval, si Dušek velmi užíval. "Nikdy jsem nehrál ženu, takže mne zajímalo, jak fungují ty jejich propriety jako podprsenky a punčocháče," prozradil herec.

Jaroslav Dušek

Skvělé bylo podle něj i celé natáčení v lázních Kundratice v obci Osečná na Liberecku. "Byla to příjemná herecká konstelace a příjemné lázeňské prostředí, kde jsme pobírali i procedury, takže se nám tam velmi líbilo," uvedl Dušek.

Zemanová v minulosti pro ČT natočila například úspěšnou komedii Kukačky. Za kamerou při natáčení jejího nového filmu stál Jiří Krejčík ml.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!