Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Je to homofobní špína, hájí se režisér Singer proti nařčením. Fanoušci chtějí bojkotovat jeho tvorbu

Kultura

  8:00
Režisér Bryan Singer je znovu pod palbou kritiky. Americký magazín The Atlantic zveřejnil totiž výpovědi čtyř mužů, které měl Singer obtěžovat. Podle Singera, který byl loni vyhozen od roztočeného filmu Bohemian Rhapsody, jde o sprosté pomluvy. Snímek Bohemian Rhapsody byl ale kvůli Singerovým skandálům stažen i z filmových cen. Režisér navíc připravuje filmový remake Rudé Sonji a fanoušci hrozí jeho bojkotem.

Režisér Bryan Singer v roce 2009. foto: WIKIMEDIA COMMONS

Kdyby se hlasovalo o nejmíň oblíbeném muži v Hollywoodu, vyhrál by to pravděpodobně režisér Bryan Singer (X-Man, Nadaný žák). Když ještě koncem roku 2017 seděl v režisérském křesle nyní veleúspěšného filmu Bohemian Rhapsody, nikdo nemohl tušit, že se z něj rychle stane téměř nežádoucí osoba.

V krvi měl šou. Snímek Bohemian Rhapsody (2018). Režie: Bryan Singer/Dexter...
Rami Malek jako nezapomenutelný Freddie Mercury. Snímek Bohemian Rhapsody...

Magazín The Atlantic nyní zveřejnil výpovědi čtyř mužů (tři z toho anonymní), kteří obviňují Bryana Singera z vynucených sexuálních aktů, kterých se měl režisér dopustit před dvaceti lety. Obětem bylo v té době  patnáct až sedmnáct let.

Není to ani první vlna nařčení. Již dříve byl Singer obviněn z toho, že obtěžoval dva chlapce v letech 2003 a 2014. Oběma bylo v roce, kdy se měly incidenty odehrát, sedmnáct let. Stejně jako předtím i nyní režisér vše odmítá. Článek v The Atlantic označil za „pomstychtivou novinařinu“ a „homofobní špínu“.

Nikdo se k němu nehlásí

Královská jízda. Bohemian Rhapsody stále láká diváky, zhlédl ji každý osmý Čech

Celý Singerův pád z hollywoodských výšin začal vyhazovem od filmu Bohemian Rhapsody ještě v roce 2017. Důvodem měly být jeho časté absence. Podle zdrojů webu Variety za Singera musel zaskakovat kameraman Thomas Newton Sigel, který to rozhodně neměl v popisu práce. Na režiséra si měl stěžovat i herec Rami Malek.

Singer se snažil hájit tím, že se jezdil starat o nemocné rodiče. Singera nakonec na place nahradil Dexter Fletcher (Orel Eddie, Divoký Bill). Ani filmový štáb a herci na vyhozeného režiséra nevzpomínali v dobrém - jeho jméno na slavnostním galavečeru Zlatých glóbů (snímek vyhrál dva) nepadlo ani jednou. Herec Rami Malek během své děkovné řeči zmínil téměř celý štáb kromě Singera. Režisér se koneckonců na slavnostní ceremonii ani neukázal.

Největší americká společnost za práva gayů a leseb Glaad v návaznosti na nařčení z The Atlantic vyřadila Bohemian Rhapsody ze soutěže Glaad Media Awards.

I přes všechny problémy zůstává Bryan Singer zaměstnán jako režisér připravovaného remaku filmu o Rudé Sonje. Fanoušci ale začínají volat po  úplném bojkotu snímku.

25.ledna 2019 v 01:37, příspěvek archivován: 25.ledna 2019 v 13:20

Please watch @AnOpenSecret ... it’s free on #Vimeo and then stop supporting this sick bastard’s films. #BryanSinger https://t.co/GH8dxFAb85

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.