Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Kdo vynese poklad, toho čeká kletba. Probíhá natáčení české pohádky Zakletá jeskyně

Pohádka Zakletá jeskyně (2021). foto: CINEMART

PRAHA - Klasická pohádka Zakletá jeskyně režisérky Solčanské láká na krásné lokace napříč Českem a Slovenskem. K tomu přidává zajímavé herecké obsazení. Premiéra filmu je naplánovaná na rok 2022.
  14:00

Zázračná jeskyně v magické krajině obsahuje nevýslovné poklady. Kromě rubínů a jiných drahých kamenů je v ní i „obyčejná“ sůl. Právě té si horníci z nedaleké vísky mohou vzít kolik chtějí. Běda tomu, kdo si ale odnese i něco jiného...

Pohádka Zakletá jeskyně (2021).
Pohádka Zakletá jeskyně (2021).

Zakletá jeskyně se natáčí například na Slovensku v Jánošíkových dierách u Terchové, v okolí Súľovských vrchů a v malebném skanzenu ve Vychylovce. Na Moravě pak filmaři využili romantické kulisy gotického hradu Pernštejn. Na filmový štáb ještě čekají další malebná místa – například Demänovské jeskyně a hrad Křivoklát.

„Máme za sebou přibližně třetinu natáčení, začali jsme ještě v třeskuté zimě, protože jsme potřebovali mít v záběrech sníh. Aktuálně pokračujeme v přípravách na jarní natáčení na Slovensku i v Čechách,“ prozradila režisérka filmu Mariana Csengel Solčanská (Sviňa, Únos).

Ve filmu si zahrají Marek Igonda, Táňa Pauhofová, Karel Dobrý, Martina Zábranská, Ondřej Kraus, Dominick Benedikt, Petra Dubayová, Jan Dolanský, Tereza Bebarová, Zuzana Stivínová, Václav Kopta či známý srbský herec Predrag Bjelac.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!