Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kniha ti sluší. Literatura je společníkem do všech životních situací

Kultura

  16:00
Světový den knihy a autorských práv, který se slaví 23. dubna, připomíná Svaz knihkupců a nakladatelů od 18. dubna celotýdenní kampaní Kniha ti sluší. Do kampaně se zapojí nakladatelé, autoři, knihkupectví a také knihovny po celé České republice. Všichni si pro čtenáře a milovníky knih připravili nejrůznější překvapení, autogramiádami, soutěžemi či slevy

Vizuál - Kniha ti sluší. foto: Svaz knihkupců a nakladatelů

Čtenáři v Praze se například mohou setkat s oblíbenými spisovateli Radkou Třeštíkovou, Josefem Formánkem, Petrem Stančíkem, Michaelou Klevisovou, Michalem Petrovem a jedním z ambasadorů kampaně Janem Potměšilem ve středu 19. dubna v OC Arkády. V ostravském Domě knihyspolečnosti Knihcentrum je na každý den od 18. do 21. dubna připravena beseda a autogramiáda, například s dětskou psycholožkou Zuzanou Pospíšilovou, předním českým sexuologem Radimem Uzlem, bývalým vicekancléřem prezidenta Kaluse Petrem Hájkem či autorem, který píše pod pseudonymem Petr Angel a dosud se veřejnosti nepředstavil.

Zdeněk Piškula - Kniha ti sluší.
Jan Potměšil - Kniha ti sluší.

Přehled všech akcí a interaktivní mapu účastníků kampaně můžete najít na stránkách www.knihatislusi.cz.

Moje další kniha bude i o Česku, říká oceňovaná australská spisovatelka

„Mám radost, že kampaň má čím dál větší podporu napříč českou společností, a doufám, že toto poselství nakonec zaslechnou nebo uvidí i ti, kteří mají možnost knižní kultuře pomoci prostřednictvím dobře napsaných zákonů,“ říká předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů Martin Vopěnka.

Světový den knihy se slaví od roku 1995 pravidelně ve více než sto zemích světa. Světová organizace UNESCO pro něj vybrala 23. duben, kdy zemřeli dva velcí literáti, William Shakespeare a Miguel de Cervantes.

Vizuál - Kniha ti sluší.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!