Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Lenka Dusilová nebo Vertigo. Festival Americké jaro zveřejňuje datum i hvězdné hosty

Josef Špaček. foto: Americké jaro

PRAHA - Letošní ročník festivalu Americké jaro se odehraje na podzim. Na dvou samostatných koncertech se představí špička domácí hudební scény.
  18:00

„V letošním roce se vzhledem k situaci chceme zaměřit na netradiční spojení v nových projektech českých špičkových hudebníků, na která v příštích letech navážeme spoluprací s americkými umělci,“ osvětluje dramaturgii 16. ročníku festivalu Americké jaro jeho ředitelka Zdenka Součková.

Lenka Dusilová.
Vertigo.

Na zahajovacím koncertě 13. září od 19 hod. v multifunkčním sále DOX+ vystoupí Josef Špaček a Tomáš Jamník s novým projektem, ve kterém představí díla českých skladatelů 20. století. Koncert

„Mám radost, že Josef Špaček s Tomášem Jamníkem pro svůj nový projekt zvolili spojení Kreutzerovy sonáty od Leoše Janáčka a díla pro violoncello a housle od Gideona Kleina, Erwina Schulhoffa a Bohuslava Martinů. Podání skladeb od dvojice mladých interpretů v kombinaci s originálním prostorem sálu DOX+ bude jedinečné,“ doplňuje umělecký ředitel festivalu Americké jaro Jan Bartoš.

V Divadle Archa dojde 23. září ve 20 hod. k mimořádnému setkání předních zástupců české hudební scény na jednom pódiu. Na pódiu se představí Lenka Dusilová, kapela -123min. a uskupení Vertigo. 

Autor: