Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Má matka je auto a Hitler má souseda žida. Podívejte se na nejpodivnější televizní sitcomy

Sitcom Premiér (2019). Režie: Jaromír Soukup. foto: TV BARRANDOV

Jaromír Soukup má na TV Barrandov sitcom, kde sám sebe situoval do role premiéra. To ale není nic proti tomu, co se točilo jinde ve světě. Podívejte se se serverem Lidovky.cz na sedm z nejšílenějších sitcomů televizní historie.
  18:00

Heil Honey, I am Home! (Heil zlato, jsem doma!)
Británie, 1990

Jak to asi vypadá u Hitlerů doma? Na tuto otázku se snaží odpovědět tento britský sitcom. Adolf Hitler žije s Evou Braunovou v paneláku. Za sousedy mají židy, Arnyho a Rosu Goldsteinovi. Humor, postavený na nacistických narážkách, rychle vyčpěl. 

Imaginary Mary (Imaginární Mary)
USA, 2017

Alice (Jenna Elfmanová) měla v dětství imaginární kamarádku Mary. Z Alice je nyní úspěšná a dospělá žena. Mary se jí ale neočekávaně do života vrátí.  Šílenou premisu, které by slušela spíše podoba dětského seriálu, korunují velmi špatné digitální efekty. Nutno dodat, že tento kritikou zatracovaný seriál vytvořil Adam F. Goldberg, který stojí za Goldbergovými, sitcomem, který je populární i v České republice. 

The Secret Diary of Desmond Pfeiffer (Tajný deník Desmonda Pfeiffera)
USA, 1998

Tajný deník vzbudil vlnu kontroverzí ještě před svým uvedením. Dělá si totiž legraci z velmi tabuizovaného tématu - otroctví v Americe. Desmond Pfeiffer (Chi McBride) je černošský sluha prezidenta Abrahama Lincolna (Dann Florek). Kritika také nebyla seriálu příliš nakloněná. Populární americký magazín TV Guide označil Tajný deník za jedenáctý nejhorší seriál všech dob. 

Mr. Smith (Pan Smith)
USA, 1983

Že Vám občas přijde, že politiku dělají opice? V tomto sitcomu televize NBC tomu tak skutečně je. Pan Smith je mluvící orangutan, který se vypracoval jako politický poradce. U diváků ale příliš úspěšný nebyl, vzniklo jen 13 epizod.

Schastlivy Vmeste (Spolu a šťastní)
Rusko, 2006-2013

Cynický nekňuba z předměstí má doma rusovlasou a nepříjemnou ženu, chlapce na vrcholu puberty, nepříliš chytrou dceru a psa, který si občas mluví sám pro sebe. Že popis sedí na populárního Ženatého se závazky? Ale kdeže! Tohle je sitcom Spolu a šťastní, ruská odpověď na Ženatého se závazky. Místo Ala Bundy je zde Geňa Bukin. Jeho žena není Peggy Bundová, ale Daša Bukinová. Ruská verze se ale od americké liší v jednom podstatném detailu - Bukinovi žijí ve 21. století, takže se zápletky často točí okolo toho, jak rodina neúspěšně bojuje s moderními technologiemi. 

Bosom Buddies (Kamarádi s prsy)
USA, 1980-1982


Co si asi stoupající hvězdička Tom Hanks pomyslel, když přijal tuhle roli? Americký sitcom vypráví o dvou kamarádech Kipem (Hanks) a Henrym (Peter Scolari), kteří se převlečou za ženy, aby se mohli ubytovat v čistě dámském hotelu. Vtipné je, že v druhé sérii jsou jejich převleky prokouknuty, ale nikdo z toho žádné závěry nevyvodí. Kamarádi v hotelu žijí dál a stále se převlékají. Jaká je tedy vlastně pointa? Bosom Buddies tak moc chtěli být jako Někdo to rád horké, ale filmové klasice s Marilyn Monroe nesahají ani po kotníky v punčoškách. 

My Mother the Car (Moje máma je auto)
USA, 1965-1966

Nejstarší položka na tomto seznamu je sitcom, který je stejně divný, jako je špatný. Kritika si ho ve své době tak podala, že vznikla jedna jediná série. Dave Crabtree (Jerry Van Dyke) oplakává svou nedávno zemřelou matku. Ze samého smutku si koupí auto, rudého Portera 1928. Když ho odveze do garáže, zjistí, že se do auta převtělila jeho maminka! Se svým synem komunikuje prostřednictvím autorádia. Jedna z epizod se točí okolo toho, že se matka/auto opije nemrznoucí směsí do motoru.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...