Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Pastva pro oči na ohromných mapách. Nový Battlefield 2042 se soustředí jen na hru více hráčů

Hra Battlefield 2042. foto: EA/DICE

LOS ANGELES - Společnost Electronic Arts a švédské vývojářské studio Dice představily nový díl v populární vojenské sérii Battlefield. První díl na novou generaci herních konzolí nabídne obrovské mapy a další vychytávky umožněné novám hardwarem. Zcela ovšem zmizí kampaň pro jednoho hráče.
  15:00

Nedaleká budoucnost bude temná a s vůní střelného prachu. Podle slov vývojářů je Battlefield 2042 dosud nejambicióznějším dílem celé série. Novinka by měla nabídnout obří mapy pro 128 hráčů, dynamické změny počasí a samozřejmě nálož nových vozidel a zbraní. 

Hra Battlefield 2042.
Hra Battlefield 2042.

Veterány série překvapilo, že Battlefield 2042 nebude obsahovat kampaň pro jednoho hráče, ale ani stále populární režim Battle Royal, o kterém se v minulosti spekulovalo. Místo toho na hráče podle vývojářů čekají tři rozličné zážitky (a zatím blíže neurčené) pro hru více hráčů.

Battlefield 2042 vyjde 22. října. Kromě PC a současné generace konzolí (PS5, Xbox Series X a Xbox Series S) se představí i na minulé generaci konzolí (PS4 a Xbox One). 

Hra vyjde ve třech různých verzích. Kromě té standardní nabídne Battlefield i verzi Gold a Ultimate. Obě dvě nabídnou digitální bonusy včetně stahování všech budoucích rozšíření zdarma. 

Série Battlefield vznikla s vydáním prvního dílu v roce 2002. Battlefield 2042 bude sice „jen“ osmým řadovým dílem, ale faktem zůstává, že se série dočkala velkého množství přídavků rozšiřujících původní hry. Fanoušci díky nim už jednou zavítali do budoucnosti (Battlefield 2142) nebo do nebezpečných vietnamských džunglí v kůži amerických mariňáků (Battlefield Vietnam). 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!