Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Sestra Sherlocka Holmese se stydět nemusí. Seriál Enola Holmes se představuje

První pohled na seriál Enola Homes (2020). foto: NETFLIX

LONDÝN - Sestra Sherlocka Holmese (Henry Cavill) umí být občas chytřejší než on. Divákům to dokáže v novém seriálu. Enola Holmes se objeví v nabídce Netflixu ještě letos.
  15:00

V roce 2006 vyšel americké spisovatelce Nancy Springerové první román o Enole Holmesové, čtrnáctileté sestře slavného Sherlocka Holmese. Románů, které jsou orientované spíše na mladé čtenáře, zatím vyšlo šest. Enola je v nich energické a veselé děvče, přímý protiklad věčně zamyšlenému a pedantskému Sherlockovi. Česky vyšly dva z románů - Případ lidumilné levačky (2006) a Případ pohřešovaného markýze (2007).

První pohled na seriál Enola Homes (2020).
První pohled na seriál Enola Homes (2020).

Knihami z této série se inspiroval i seriál, ve kterém mladá Enola často přechytračí i vlastní bratry Mycrofta s Sherlockem. V příběhu Enola pátrá po své ztracené matce. Jen ona totiž může uspět tam, kde její slavnější bratři selhali. 

Hlavní roli v seriálu si zahrála talentovaná Millie Bobby Brownová, kterou diváci mohou znát hlavně jako dívku Eleven ze seriálového fenoménu Stranger Things. Roli Sherlocka získal Henry Cavill, kterého proslavila v roce 2013 role Supermana, ale od té doby si stačil zahrát například ve snímcích Krycí jméno U.N.C.L.E. nebo Mission: Impossible - Fallout. Matku obou ztvární herečka Helena Bonham Carterová (Velká ryba, Rozpolcené srdce). 

Autorem scénáře bude Jack Thorne (Dlouhá cesta dolů, Válečný manuál). Do režisérského křesla usedl Harry Bradbeer (seriály Potvora a Na mušce).

S myšlenkou třetího Holmese (vedle Sherlocka a Mycrofta) přišel již populární seriál Sherlock z produkce televize BBC. Mladá Eurus (ztvárnila ji herečka Siân Brookeová) byla extrémně chytrá a nebezpečná. Proto je zavřena do psychiatrické léčebny. 

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč