Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slavný seriál Policie v akci USA končí. Můžou za tím být současné protesty proti mužům zákona

Kultura

  13:00
Praha - Kultovní americký seriál Policie v akci USA, který se v originálu jmenuje Cops, (prozatím) končí. Mluvčí Paramount Network minulý týden oznámil, že společnost nemá v plánu točit další díly populární série, diváci se dočkají jen archivních epizod. Jedním z důvodů mohou být současné protesty v USA.

Sean Larkin v pořadu 'Live PD Presents: PD Cam.' foto: Patrick T. Fallon

Ukončení seriálu oznámila stanice několik dní před plánovanou premiérou nové série. Mezi důvody ukončení tak můžou patřit i protesty v USA, které se konají poslední týdny jako odezva na chování policejních složek. Televizní stanice A&E se ze stejných důvodů rozhodla odložit vysílání policejní reality show Live PD, uvedl americký informační web CNN.

Pořad o ostřílených strážcích zákona se poprvé objevil na stanici Fox v roce 1989. Vzbudil masivní zájem a stal se nedílnou součástí nedělních večerů téměř každé americké rodiny. Stanice Fox takový rozruch nečekala, jelikož šlo o tzv. ,výstřel do tmy’. V té době se totiž televizní stanice potýkaly se stávkou scénáristů.

Policie v akci USA (Cops) se zabývá hrdinskými činy policie. To sice dělá i řada jiných seriálů, nicméně tvůrci Cops psali díly ve spolupráci s policejními odděleními, a tak seriálu nechybí nádech reality.

Je otázkou, jak zásadně současné protesty ovlivní pohled lidí na seriály s policejní tématikou. Rozhodnutí o zrušení seriálu působí trochu jako nepřímé přiznání, že si je stanice vědoma toho, jaký obraz předávala o policejním sektoru.

Stanice A&E vysvětlila rozhodnutí o zdržení vysílání Live PD tím, že chtějí respektovat a vyjádřit soustrast rodině zemřelého George Floyda a ostatním, kteří přišli při střetech o život.

Někteří kritici se dovolávají návratu takto zaměřených pořadů, nicméně zatím to není na pořadu dne. Policii v akci USA bude možné nadále sledovat ve formě repríz, nových dílů se ale diváci prozatím nedočkají.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč