Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Novým papežem může být John Malkovich. Sorrentino se vrací do Vatikánu

Kultura

  6:00
VATIKÁN - Nahradí Lennyho Bellarda (Jude Law) nový papež? To alespoň naznačuje název nového seriálu z dílny Paola Sorrentina. Datum premiéry Nového papeže je zatím neznámé.

Jude Law a John Malkovich. Seriál Nový papež (2019). Režie: Paolo Sorrentino. foto: HBO

John Malkovich jako Hercule Poirot. Vraždy podle abecedy představují první ukázku

Nový papež by měl být antologickou sérií ve stylu seriálů jako je Fargo nebo Temný případ. To znamená, že se vymění alespoň část hereckého obsazení, ale některé prvky (například ústřední motiv) zůstávají neměnné. Stejný zůstává i štáb. Televize HBO uvedla, že se v Novém papežovi ale některé ze známých postav vrátí, takže výměna obsazení určitě nebude úplná.

Rád si zapálí a pije kolu Zero. Jude Law v titulní roli seriálu Mladý papež.
Nahoře upnout, dole povolit. Trend supervolných kalhot si do ulic zatím cestu...

Lenny je hvězda

Paolo Sorrentino natočil seriál poté, co v roce 2016 získal Oscara za svůj snímek Velká nádhera. Jude Law získal za roli papeže Lennyho Belarda nominaci na Zlatý glóbus.

Hlavním tahákem Nového papeže bude pravděpodobně John Malkovich (Nebezpečné známosti, Con Air) v zatím nespecifikované roli. V promočních materiálech je ale vidět ve stejném papežském obleku, jako nosí Lenny Belardo. Může tak být tím novým papežem, o kterém se v názvu mluví? V seriálu se má podle všech informací objevit Sharon Stoneová (Základní instinkt, Total Recall), ačkoliv její role ještě oficiálně potvrzena nebyla. Doplní je Mark Ivanir (Poslední kvartet, Terminál) nebo Henry Goodman (Já, Claude Monet, Dáma ve zlatém).

Natáčení seriálu probíhá v Římě, Londýně a Benátkách. Pak se přistoupí k postprodukci. Datum premiéry zatím stanoveno není.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...