Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Třetí série Simpsonových je tou nejlepší. Kvalita seriálu upadá, přiznal scenárista

Kultura

  16:00
LOS ANGELES - Deníku The New Yorker se podařilo získat rozhovor se scenáristou Johnem Swartzweldem, autorem mnoha dílů z prvních sérií Simpsonových. Scenárista se rozpovídal o samotném seriálu, ale i o perličkách z něj. Pro fanoušky je rozhovor speciální i v tom, že Swartzwelder obecně rozhovory nedává.

Rodinka Simpsonových na svém oblíbeném gauči. foto: Youtube

Žlutá rodinka Simpsonových završila svou již 32. sérii. Televize Fox má v plánu natočit minimálně ještě další dvě. Podle mnohých diváků ale mají Simpsonovi to nejlepší už za sebou a seriál je jen slabým odvarem dřívějších sérií. S tím souhlasí i scenárista John Swartzwelder.

Postava Leona Kompowskiho, kterou namluvil Michael Jackson.
Intro seriálu Simpsonovi.

Ten ze seriálu odešel před osmnácti lety a od té doby neposkytl jediný rozhovor. Podle Swartzweldera byla nejlepší třetí série, jež měla premiéru v letech na přelomu roku 1991. 

„Pořád jsem přesvědčen o tom, že nejlepší série byla ta naše třetí. Tou dobou už jsme věděli, jak pravidelně tvořit vtipné epizody, měli jsme spoustu vytvořených postav, stále nás napadaly nové zápletky a nebyli jsme přepracovaní. Při psaní třetí série jsme si užívali hodně srandy. Myslím, že se to do seriálu promítlo,“ nechal se slyšet scenárista. Dodal také, že kvalita seriálu upadá, hlavně během posledních několika sérií. 

Swartzwelder pro seriál napsal 59 epizod a opustil ho v průběhu 15. série. I tak se ale podílel na celovečerní podívané Simpsonovi ve filmu z roku 2007. 

Scenárista v rozhovoru dále prohlásil, že je běžné, že tým pomocných scenáristů přepíše až 75 % scenáře hlavního scenáristy. V jeho případě to ale pravděpodobně bylo méně, protože všechno škrtání špatně prožíval a dával to svému týmu na vědomí. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!