Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Tvůrci nového snímku Shazam zničili při natáčení obří ruské kolo

Kultura

  7:00
NEW YORK/PRAHA - Nedávno zveřejněný trailer na film Shazam!, nejnovější přírůstek do universa komiksů DC, zaujal mimo jiné scénou souboje mezi hlavním hrdinou a jeho protivníkem, doktorem Thaddeusem Sivanou. Když po sobě ti dva metají blesky, v pozadí se zřítí obří ruské kolo. Podle hlavních představitelů Zacharyho Leviho a Marka Stronga nešlo o práci počítače – kolo filmaři během natáčení skutečně zničili.

Scéna boje, při němž je zničeno ruské kolo, ve snímku Shazam. foto: YouTube

Bylo by nejspíš jednodušší vytvořit počítačovou animaci, tým kolem Shazama se ale místo toho rozhodl záběr skutečně zrealizovat a převrátit monstrózní atrakci na bok. Informoval o tom filmový server Cinemablend.

Aquaman a Shazam přicházejí. Chystá se dvojitá filmová nálož od DC

Na svém instagramovém účtu informaci potvrdil i režisér snímku David Sandberg, který se údajně ještě předtím spolu s kameramanem Maximem Alexandrem na ruském kole projel. Zbytek týmu je při tom pozoroval. Tak daleko, aby scénu natáčeli v reálném zábavním parku, ale tvůrci nedošli. Pouze naaranžovali kulisy v odlehlé průmyslové oblasti.

Zábavní park nebude jediným dějištěm bojů mezi dvěma hlavními protagonisty. Shazam a Doktor Sivana se utkají například mezi vrcholky městských mrakodrapů.

Fanoušci vědí, že Sivanovou nejsilnější zbraní je jeho mysl. Tento aspekt se také promítá do toho, jak jej Strong zobrazuje. Podle dosud známých příběhů se Sivana již v dětství setkal s tajemným kouzelníkem, který jej odmítl učinit svým „šampionem“. Tohoto privilegia se o několik desítek let později dostalo Billymu Batsonovi, jehož alter egem je právě Shazam. V důsledku toho se Sivana v dospělosti obrátil na vědu, aby odhalil tajemství magie.

V amerických kinech se má snímek objevit 5. dubna 2019. Bude se jednat o sedmý film z universa nakladatelství DC Comics.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...