Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

V nové řadě soutěže StarDance budou tančit farářka, tenistka i krasobruslař

Kultura

  12:13
PRAHA - V nové řadě letošního ročníku StarDance ... když hvězdy tančí bude mezi soutěžícími i farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká. V soutěži se opět představí deset párů. Letos je s profesionálními tanečníky dále vytvoří například tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a krasobruslař Tomáš Verner. Novináře o to dnes informovali zástupci České televize.

Jednou ze soutěžících bude i Martina Viktorie Kopecká. foto:  Jan Zatorsky, MAFRA

Moderátorského mikrofonu se opět ujme dvojice Tereza Kostková a Marek Eben. V desítce osobností budou mít převahu známí herci, jako Simona Babčáková, Pavel Trávníček, Zdeněk Godla, Jan Cina nebo Marika Šoposká, hudební scénu budou reprezentovat zpěvačka Tereza Černochová ze skupiny Monkey Business a Mirai Navrátil. 

„Pojďte, vlezeme sem, je tam plno chlastu. Nevěděli jsme, že tam někdo je,“...
Herečka Simona Babčáková

Tanečním parketem je provedou vítězové předchozích řad Kristýna Coufalová, Veronika Lálová, Lenka Nora Návorková, Dominik Vodička, finalisté Marek Dědík, Michal Necpál a Tereza Prucková Bufková i nováčci posledních řad Adriana Mašková, Robin Ondráček a Martin Prágr.

Zatímco z řad celebrit se účastní soutěže StarDance vždy nové tváře, tanečníci se střídají. V deseti řadách se objevilo 88 osobností, profesionálních tanečníků bylo 49, z nichž někteří tančili pouze jednou, jiní dokonce čtyřikrát. „Páry spolu tráví spoustu času, takže je důležité, aby si rozuměli jako lidé,“ uvedl choreograf Marek Zelinka.

Kromě soutěžních párů a tematických novinek čekají účastníky i koronavirová opatření. „Když jsme se při posledním finále loučili s diváky a vyhlásili roční pauzu, nečekali jsme, v jak složité době budeme vstupovat do jedenácté řady.

Nyní existuje několik scénářů, jak bude nový ročník probíhat. Sledujeme i situaci v zahraničí, například v BBC se soutěž loni konala bez diváků, změny se týkaly moderace i poroty. My ale stále doufáme v živé publikum, byť samozřejmě budeme postupovat podle platných bezpečnostních opatření,“ sdělil generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Finále desáté StarDance v roce 2019 sledovalo v České televizi více než 1,5 milionů diváků. Jednotlivé díly deváté řady StarDance sledovalo v průměru 1,45 milionu lidí a finálový večer si pustilo kolem 1,64 milionu lidí. Předchozí finále v roce 2016 mělo podle ČT sledovanost zhruba 1,6 milionu lidí.

Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit s profesionálními tanečníky objevilo poprvé v roce 2004 v Británii, kde ho uvedla BBC. Poté se soutěž rozšířila do desítek zemí a v roce 2006 ji poprvé vysílala i ČT. StarDance tehdy sledovalo v průměru na dva miliony diváků. Od té doby zájem o show klesl.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...