Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

V sedmém kole StarDance spojili tanečníci síly s vozíčkáři. Nikdo ze soutěžících nevypadl

Kultura

  11:40
Praha - Benefiční StarDance na ČT byl v sobotu věnován Centru Paraple. Taneční páry zatančily tango a ča-ču společně s vozíčkáři a účinkujícími z minulých řad. Znovu se tak na parketu objevila třeba Veronika Arichteva, David Svoboda nebo Dana Batulková. Diváci mohli podpořit Centrum Paraple dárcovskou SMS. Vybralo se 15 236 748 korun. Během benefičního večera nikdo ze soutěžících nevypadl.

Během benefičního večera StarDance tančili účinkující s vozíčkáři a hvězdami minulých řad soutěže foto:  Česká televize - Mikuláš Křepelka

Peníze vybrané během letošního sedmého přenosu StarDance poputovaly Centru Paraple, které pomáhá lidem na vozíku po poškození míchy. Benefiční večer se v rámci všech sérií StarDance konal již počtvrté. Choreografie účinkujících spolu s vozíčkáři mohou diváci vidět od roku 2015. 

Ve StarDance se tančilo v rytmu svobody. Soutěž opustil Miroslav Hanuš a Adriana Mašková

,,My bychom byli rádi, kdyby ten dnešní večer ukázal, že když někdo projde tu poměrně náročnou cestu od úrazu nebo od nemoci, tak že ta cesta vždycky nemusí končit někde za zavřenými dveřmi, že klidně může procházet i přes tento taneční parket,“ řekl na úvod přenosu moderátor Marek Eben. 

Porota během benefičního večera posílila o dalšího člena. Tím byl již tradičně prezident Centra Paraple a herec Zdeněk Svěrák. Body, které porota během tohoto večera nadělila, budou pro soutěžící důležité. Přičtou se totiž k jejich hodnocení v dalším, již soutěžním kole.

Tančilo se tango a ča-ča. Účinkující předvedli speciální choreografii ve čtveřici, složené z tanečního páru, vozíčkáře a účastníka některé z minulých řad soutěže. Atmosféru StarDance si znovu připomněl například atlet David Svoboda, který zatancoval tango společně s Jakubem Vágnerem, Michaelou Novákovou a Eliškou Šulcovou. „Gratuluju, tango to bylo, není k tomu co říct,“ okomentoval taneční výkon Richard Genzer.

Ve StarDance skončil Xindl X. Čtvrté kolo patřilo pohádkovým melodiím a vysokému hodnocení poroty

Herec Matouš Ruml, Natálie Otáhalová, Lucie Gachi a herečka Dana Batulková zatančili ča-ču, za kterou si následně vysloužili 10 bodů od každého porotce, tedy absolutní maximum. „Ča-ča to byla překrásná, nádherná, netušil jsem, že při tlačení vozíku jde tak skvěle technicky jít základní krok,“ komentoval Zdeněk Chlopčík.

Ča-ču rovněž zatančila Veronika Khek Kubařová, Dominik Vodička, herečka Veronika Arichteva a Petra Ptáčníková. Porota byla přívětivá. „Je pravda, že tančíte těmi pažemi tak dokonale, že vůbec nepotřebujete nohy, úžasný,“ okomentoval Svěrák výkon vozíčkářky Petry. „Petro, musím souhlasit s tím, co říkal můj jmenovec Zdeněk, ty paže jste měla úžasné a řidič Dominik byl úplně fantastický,“ doplnil Chlopčík.

V sedmém kole StarDance žádný ze soutěžících nevypadnul. Hlasovací brány pro posílaní hlasů byly pro tento večer uzavřeny. Diváci však mohli posílat SMS zprávy a přispět tak částkou 30 či 90 Kč Centru Paraple. Celkově se během benefičního večera vybralo 15 236 748 korun. V příštím kole, které již bude soutěžní, účinkující představí scénický tanec, a poté část soutěžících zatančí rumbu a valčík. Každý pár během večera tedy představí 2 tance. 

7. kolo StarDance 2019 - seřazeno podle bodů od porotců 

1. Matouš Ruml a Natálie Otáhalová – ča-ča – 50 bodů 

2. Karel “Kovy“ Kovář a Veronika Lišková – tango – 45 bodů

3. Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička – ča-ča - 44 bodů

4. Gabriela Koukalová a Martin Prágr –- tango - 43 bodů 

5. Jakub Vágner a Michaela Nováková - tango - 42 bodů 

Jakub Vágner, Michaela Nováková, atlet David Svoboda a Eliška Šulcová.
Veronika Khek Kubařová, Dominik Vodička, herečka Veronika Arichteva a Petra...
Autoři: