Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Zaklínač, Kolo času nebo Carnival Row. Seriáloví giganti v Česku znovu spustí produkci

Kultura

  16:00
PRAHA - Po koronavirové izolace do České republiky znovu míří zahraniční štáby. Letos se zde znovu rozběhnou natáčení Netflixu nebo Amazonu.

SERIÁL OD NETFLIXU. Geralt z Rivie (Henry Cavill) z připravovaného seriálu. Tvůrce: Lauren S. Hissrichová. foto: Netflix

Podle magazínu Production Weekly se práce na druhé sérii Zaklínače rozběhnou již 3. srpna. Kromě České republiky se filmaři podívají i na Slovensko, ostrov Skye nebo londýnské studia Arborfield. 

Seriál Carnival Row (2019).
Geralt z Rivie v seriálu Zaklínač.

Zatím není jasné, do jakých lokací filmaři v Česku zavítají, ale díky fantasy zasazení Zaklínače může odhadovat, že se bude jednat o hrady nebo zámky. Připomeňme, že první série se v Česku nenatáčela vůbec, což by znamenalo, že tuzemské lokace budou představovat místa v seriálu zatím nenavštívená.

Na přelomu července a srpna by se měla znovu rozběhnout další dvě vysokoprofilová natáčení - druhá série fantasy seriálu Carnival Row a seriálová adaptace bestsellerové série Kolo času

Do České republiky by se výhledově měl přesunout i štáb seriálu The Falcon and the Winter Soldier, díla na motivy příběhů komiksového giganta Marvelu. Seriál v Praze vznikal už v březnu, ale kvůli koronaviru filmaři v hlavním městě pobyli jen několik dní. 

Všechny výše zmíněné série ale pochopitelně znamenají vítaný přísun peněz po koronavirové krizi. V případě takto velkých produkcí půjde o částky v hodnotě desítek  milionů dolarů. Například filmaři zde při natáčení první série Carnival Row utratili přibližně 1,5 miliardy korun.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!