Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Zaklínač, Kolo času nebo Carnival Row. Seriáloví giganti v Česku znovu spustí produkci

Kultura

  16:00
PRAHA - Po koronavirové izolace do České republiky znovu míří zahraniční štáby. Letos se zde znovu rozběhnou natáčení Netflixu nebo Amazonu.

SERIÁL OD NETFLIXU. Geralt z Rivie (Henry Cavill) z připravovaného seriálu. Tvůrce: Lauren S. Hissrichová. foto: Netflix

Podle magazínu Production Weekly se práce na druhé sérii Zaklínače rozběhnou již 3. srpna. Kromě České republiky se filmaři podívají i na Slovensko, ostrov Skye nebo londýnské studia Arborfield. 

Seriál Carnival Row (2019).
Geralt z Rivie v seriálu Zaklínač.

Zatím není jasné, do jakých lokací filmaři v Česku zavítají, ale díky fantasy zasazení Zaklínače může odhadovat, že se bude jednat o hrady nebo zámky. Připomeňme, že první série se v Česku nenatáčela vůbec, což by znamenalo, že tuzemské lokace budou představovat místa v seriálu zatím nenavštívená.

Na přelomu července a srpna by se měla znovu rozběhnout další dvě vysokoprofilová natáčení - druhá série fantasy seriálu Carnival Row a seriálová adaptace bestsellerové série Kolo času

Do České republiky by se výhledově měl přesunout i štáb seriálu The Falcon and the Winter Soldier, díla na motivy příběhů komiksového giganta Marvelu. Seriál v Praze vznikal už v březnu, ale kvůli koronaviru filmaři v hlavním městě pobyli jen několik dní. 

Všechny výše zmíněné série ale pochopitelně znamenají vítaný přísun peněz po koronavirové krizi. V případě takto velkých produkcí půjde o částky v hodnotě desítek  milionů dolarů. Například filmaři zde při natáčení první série Carnival Row utratili přibližně 1,5 miliardy korun.