130 let

Diskuze

České filharmonie vyzvala nového šéfa orchestru Kasíka k rezignaci

Umělecká rada České filharmonie (ČF) vyzvala šéfa orchestru Václava Kasíka k rezignaci. Nesouhlasí s postupem ministra kultury při jeho jmenování. Kasíka následně k odchodu z ČF na čtvrtečním společném setkání vyzvali i členové orchestru. Kasík odstoupit nehodlá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J. Stejskal

28. 5. 2010 22:38
Problém je, že není komu fandit.

Ministr je setjně záporná postava, jako ředitel Darjanin. Kasík není dobrá volba, ale asi nikdo není po ruce. Čůpvěk, který žaloval Rozhlasovou radu, že ho vymetla, asi není moc schopný, ani soudný, pokud se chce ucházet o další veřejnou funkci.

Nejhorší z toho ale vycházejí muzikanti z ČF. Co si posledních dvacet let osobují za práva, jse skoro neuvěřitelné. Jak řekl mistr Špelina dehonestují ČF zejména prestižně. Celé to postavil na hlavu už Kantor, což byl namyšlený hlupák a od té doby se už tam nikomu nepodařilo udělat pořádek.

Třicet let jsem s muzikanty žil a je to vždy stejné. Dovolí si vždy nejzazší mez toho, co se jim povolí. Dneska mají odborové buňky houslisté, violisté a každá skupina kde jich je více než dva. Chce to exemplární řešení. Vezměte vůdce těch "buněk" a udělejte jim nabídku, kterou nelze odmítnout - hraj, nebo jdi. Odejde jich pět, budou chvíli nadávat a ostatní zalezou. A před Rudolfinem bude stohlavá fronta na konkurs. Nemyslete si, že ti muzikanti něco dělají pro dobro věci, je to všechno o získání většího vlivu.

U orchestru, který je placen z rozpočtu, nebude o řediteli rozhodovat umělecká rada, ani muzikanti, ale ten kdo to platí. A zástupcem platiče je ministr. Jinak je to cesta do pekel. A bude to pořád stejné a spíš horší.

0 0
možnosti