Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

De Niro a Streepová si po 17 letech zahrají v jednom filmu

Kultura

  17:54
NEW YORK - Americké herecké legendy Robert De Niro a Meryl Streepová si po 17 letech společně zahrají ve filmu. Půjde o adaptaci bestselleru Ann Learyové The Good House (Dobrý dům).

Robert De Niro foto: MAFRA - Viktor Chlad

Společnost FilmNation Entertainment podle agentury AP oznámila, že získala práva na zfilmování románu. Na vzniku filmu se bude podílet i společnost Tribeca Productions. Scénář k chystanému filmu napsal Michael Cunningham, který už získal Pulitzerovu cenu za scénář k snímku Hodiny (2002).

Čtyřiašedesátiletá Streepová ve filmu ztvární roli Hildy Goodové - realitní makléřky, která má problémy s alkoholem. O pět let starší De Niro jí bude sekundovat v roli nápadníka Franka Getchella.

Oba oscaroví herci už spolu hráli ve filmech Lovec jelenů (1978), Zamilován (1984) a naposledy Marvinův pokoj (1996). Herecké hvězdy diváci znají i ze slavných filmů jako Sophiina volba či Vzpomínky na Afriku v případě Strepové a Kmotr II, Tenkrát v Americe nebo Mafiáni, v nichž zářil De Niro.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...