Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Deník z Atlanty žaluje Clinta Eastwooda. Ve svém novém filmu nelichotivě zobrazil jednu z reportérek

Snímek Richard Jewell (2019). Režie: Clint Eastwood. foto: Warner Bros.

ATLANTA - Hlavní deník The Atlanta Journal-Constitution žaluje režiséra a herce Clinta Eastwooda z nactiutrhání. Ve svém novém filmu Richard Jewell se totiž skutečná reportérka deníku Kathy Scruggsová (ve filmu ji herečka Olivia Wildeová) vyspí s agentem FBI. Snímek zamíří do českých kin 16. ledna.
  16:00

Eastwoodova novinka Richard Jewell vypráví o dramatických událostech z roku 1996. Jewell, zaměstnanec bezpečnostní služby (Paul Walter Hauser), zabrání během letních olympijských her v Atlantě bombovému útoku tím, že najde podezřelý batoh a zachová se správně. Z hrdiny se ale celkem záhy stává padouchem a hlavním podezřelým. Mohou za to manipulativní novinové články označující Jewella za teroristu. O muže, jehož život se mění na peklo, se začne zajímat i FBI. 

Snímek Richard Jewell (2019). Režie: Clint Eastwood.
Americký herec Clint Eastwood.

Právě s agentem FBI (Jon Hamm) má v jedné scéně pohlavní styk dnes již zesnulá  reportérka Kathy Scruggsová (Olivia Wildeová). Právě ona byla prvním novinářem, jež psal o Jewellovi ve spojení s vyšetřováním FBI.

 Podle jejího domovského deníku The Atlanta Journal-Constitution je filmové zobrazení reportérky urážející a silně nactiutrhačné. Tím spíše, že Scruggsová agenta svede proto, aby se nekalou metodou dostala k informacím z první ruky. 

„Podobné zobrazení naznačuje, že The Atlanta Journal-Constitution nutil své zaměstnance do sexuálních aktů za účelem získání informací či jim to alespoň umožňoval. Je to zcela nepravdivé a zlé, velmi nactiutrhačné a poškozující,“ píše se v dopise právníka deníku adresovaném vedení studia Warner Bros. a scenáristovi filmu Billu Rayovi. Dopis se podařilo získat webu Deadline.

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...