130 let

Diskuze

Divadlo na Fidlovačce letos skončí, pokud nedostane grant od města

Pražské Divadlo na Fidlovačce letos skončí, řekla jeho ředitelka Eliška Balzerová v Českém rozhlase Dvojka. Na další provoz nedostalo peníze od města, ještě to ale podle Balzerové bude schvalovat nové vedení magistrátu. Obnovené Divadlo na Fidlovačce zahájilo svou činnost ve zrekonstruované budově na podzim 1998.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

V. Komárek

31. 1. 2015 0:54
Není už v té Praze předivadlováno?

To je asi jak by bylo na menší vesnici 10 kadeřnic, které by se asi taky neuživily. A ony by chtěly po obci aby jím to jejich podnikání dotovali?

Dále lůza ta tak strašně umělci opovrhovaná, nemá peníze na zbyt. Po Kalouskově hrůzovládě se bude dlouho vzpamatovávat. A ti boháči ty umělce nevtrhnou. Ti mají jiné záliby. Pražští umělci by měli po vzoru potápějící se ODS teď žádat o peníze ty své pravicové koně, když v Praze 25 let vládla modrá mafie a oni je měli tak rádi. Požádejte o dotace ty Ritiigy, Bémy, Janoušky, Pitry, Bursíky Pajerové a další a další. A kolik dá do placu kníže Kája aby jím oplatil tu podporu ve volbách, kdy jen díky Praze se dostal až do finále. Kájo pusť nějaký milión pro své kamarády z kavárny!

0 0
možnosti
VK

V. Komárek

31. 1. 2015 0:24
Ti páni umělci už jsou

jako ti Řekové. Furt mají natáhnuté ruce ke státu. A pak ty co je platí ještě nazvou lůzou, čuňaty a prasaty!

0 0
možnosti
VK

V. Komárek

31. 1. 2015 0:20
Jo už není socialismus

ale kapitalismus. Jděte makat do fabrik a ve svém volnu si hrajte. Že by taky konečně i umělci začínali žít v tom tvrdém kapitalismu, konečně? A né jen ti v těch fabrikách, kde se s nimi nikdo nepáře?

0 0
možnosti
VG

30. 1. 2015 23:44
To je trh,

asi je předivadlováno. Tentokrát dostali jiní.

0 0
možnosti

J. Švejk

30. 1. 2015 22:02
Eliško, můžeš jít dělat do kasy do

Tesca, ať víš, jak chutná život. Nevím, proč by tě měl někdo neustále dotovat. :))

0 0
možnosti
MK

M. Komárek

30. 1. 2015 22:51
Primitive,

určitě by to zvládla lépe, než i ta nejlepší pokladní její nejlehčí divadelní roli. Středověk byl krásný v tom, že pitomci jako ty neuměli psát.

0 0
možnosti
MK

M. Komárek

30. 1. 2015 21:52
Ač jsem nepřítel přerozdělování a dotací,

tak je mi jasné, že na čistě komerčním základě převálcuje naši kulturu Michal David stejně jako Blesk tiskoviny nebo Zeman slušné kandidáty na prezidenta. Ale co s tím? Je to můj, zřejmě nejen můj, věčný rozpor ...

0 0
možnosti
PD

P. Dvořák

30. 1. 2015 22:03
Re: Ač jsem nepřítel přerozdělování a dotací,

Tím "slušným, nekomerčním kandidátem" myslíte koho?

Vyberte si: Bubílková, Franz, Roithová, Dienstbier, Fischerová, Sobotka, Fischer? Nebo snad přímo nedostudovaný "polohajnej"?

0 0
možnosti
PD

P. Dvořák

30. 1. 2015 21:34
Konečně herci mají to, co chtěli.

Velmi dobře si pamatuji "umělce" na Václaváku v listopadu 1989, jak vykřikovali, že už nechtějí nedůstojně žebrat o každou korunu, že konečně budou moci dělat skutečné a svobodné umění a ble ble ble.

Jak dnes vidím v červeném baretu Věru Galatíkovou, jak se před kamerou zalykala nově nabytou svobodou. A když svobodu, tak za svoje!

0 0
možnosti
Foto

Holcman

29. 1. 2015 21:06
Komu divadlo patřilo dříve

a kdo ho zadlužil? To v článku jaksi chybí.

0 0
možnosti
MJ

29. 1. 2015 20:47
Hodnoty jsou různé

Ti,které obdivujete v TV,které pomlouváte pro údajnou nemravnost atd.,to jsou ti,kteří z velké části tvoří repertoár divadel.Jsou to tvrdě pracující lidé,kteří mají talent ké své práci stejně jako kterýkoli dělník,učitel úředník a další.S tím rozdílem,že ti z nićh,kdo svůj talent denně nezhodnocují na jevišti,velmi brzo buď o práci přijdou nebo žijí za pár šupů-pokud nemají štěstí a nehrají v přiblblém TVseriálu.Herecká a režisérská práce je tvrdá a vyčerpávající (přesčasy se neplatí) a jsou lidé-diváci,kteří ji potřebují k životu.Tedy někomu stačí pivo a hospodské žvásty.Tak laskavě respektujte ty,kterým to nestačí.

Abych nezapomněl: nejsem ani herec ani režisér.

0 0
možnosti
KV
Re: Hodnoty jsou různé

Mohl bych Váš příspěvek zlehčit, někdo potřebuje k životu divadlo, někdo hospodu. Rozdíl je v tom, že těm druhým jejich radost nikdo nedotuje a musí si ji platit sami. Navíc mnoho z těch co mají zálibu v hospodě musí ze svých daní financovat divadelní nadšence. Při jejich inteligenci by se slušelo alespoň po usednutí do sedadla v divadle hlasitě poděkovat těm, co jim jejich zážitek umožňují za levný peníz a zdržet se opovržlivých poznámek o hospodských žvástech.

0 0
možnosti
JB

J. Bek

29. 1. 2015 15:27
Foto se jmenuje,

Eliška zachrańuje rozpočet Fidlovačky po nocích v Perlovce, tak jsme dopadli.

0 0
možnosti
MK

M. Komárek

30. 1. 2015 23:06
Re: Foto se jmenuje,

jak jsi dopadl? Ty tam šlapeš s ní?

0 0
možnosti