Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Do Varů dorazí i Danny Glover

Kultura

  15:49
KARLOVY VARY - Řady hvězdných hostů na 43. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech rozšíří americký herec Danny Glover, který patří mezi nejuznávanější černošské herce současnosti. Převezme Cenu prezidenta MFF, ocenění udělované osobnostem, které v oblasti hereckého umění, filmové režie či producentské činnosti zásadním způsobem přispívají k rozvoji filmové tvorby.

Danny Glover

K nejslavnějším rolím rodáka ze San Franciska, který se k herectví dostal až krátce před svou třicítkou, patří postava Rogera Murtaugha ve čtyřech pokračováních akčního hitu Smrtonosná zbraň.

V posledním desetiletí se Danny Glover věnuje vedle herectví rovněž filmové produkci a režii. V současnosti pracuje na filmu o Toussaintu Louverturovi, vůdci povstání otroků proti francouzským kolonizátorům na Haiti. Na MFF bude k vidění ve dvou snímcích, a to Honeydripper a Prosíme přetočte.

Autor:

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...