130 let

The Road (Cesta), novel by Cormac McCarthy | foto: Palace PicturesReprofoto

Filmové adaptace se dočkala i slavná Cesta Cormaca McCarthyho

Kultura
  •   11:04
PRAHA - Podle jedné z nejúspěšnějších novel posledních let, Cesty Cormaca McCarthyho, vzniklo stejnojmenné drama v režii Johna Hillcoata (Proposition, Ghosts... of the Civil Dead). Do českých kin přijde 3. prosince.

Adaptaci knihy, jež v roce 2007 získala Pulitzerovu cenu, budou produkovat Todd Wagner a Mark Cuban. Viggo Mortensen byl vybrán jako představitel hlavní role, dále se v apokalyptickém thrilleru představí Charlize Theron, Guy Pearce nebo Robert Duvall. Na scénáři spolupracovali Joe Penhall a samotný Cormac McCarthy, z jehož pera pochází rovněž román No Country for Old Men (Tahle země není pro starý).

Román Cesta se odehrává ve světě sežehnutém neznámou katastrofou. Otec se synem putují šedivou zimní krajinou a děsí se každého náznaku, že nejsou sami, kdo přežil; od posledních lidí totiž rozhodně nemohou čekat nic dobrého. Dvojici drží při životě jen to, co uveze jejich nákupní vozík a co občas najdou v prázdných domech. Jejich cílem je mořské pobřeží, ale i tam se samozřejmě ukáže, že naděje už neexistuje. Nebo snad ano?

Trailer:

Autoři: Lidovky.cz