Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: drsné české hokejové drama se postaví dánským chlastajícím profesorům

Snímek Smečka (2020). Režie: Tomáš Polenský. foto: 8Heads

PRAHA - Tento říjnový týden míří do českých kin čtyři snímky. Nový film režiséra Tomáše Polenského doplní akční thriller s Liamem Neesonem, černá komedie s příměsí alkoholu slovenský film prom děti.
  18:00

Smečka
ČR, režie: Tomáš Polenský

V hokejovém týmu Vlci vládne právo toho silnějšího. Místo kamarádšoftu je zde přísná hierarchie založená na síle. To je špatná zpráva pro nováčka Davida, který se do týmu dostal jako brankář. Chlapec postupně zjišťuje, že s ním bude mít semknutý kolektiv problém.

Snímek vznikl jako celovečerní hraný debut režiséra Tomáše Polenského, absolventa Vyšší odborné školy filmové ve Zlíně a FAMU, který má sám s hokejovým prostředím zkušenost.

Pro balík prachů
USA, režie: Mark Williams

Velmi úspěšný zlodějíček Tom (Liam Neeson) se kvůli své nové lásce rozhodne pověsit kariéru na hřebík. Policii navrhne dohodu - vrátí vše, co kdy nakradl, výměnou za čistý trestní rejstřík. Lákavá nabídka, ale tentokrát jsou ti skuteční padouši na straně FBI, protože se rozhodnou celou výměnu sabotovat. Začíná ostrá hra na kočku a myš.

Chlast
Dánsko, režie: Thomas Vinterberg

Středoškolská parta čtyř učitelů v čele s dějepisářem Martinem (Mads Mikkelsen) se rozhodne otestovat zajímavou teorii norského filozofa. Život je prý mnohem lepší, když si člověk udržuje stálou hladinku půl promile.Muži si tak alkohol začnou pašovat třeba na školní záchody. Opravdu se věci zlepší, ale euforie rozhodně nebude mít dlouhého trvání...

Léto patří rebelům
Slovensko/Německo, režie: Martina Saková

Jedenáctiletý Jonáš prožívá vždy prázdniny na plné obrátky. Jeho maminka ale po smrti Jonášova otce rozhodne, že chlapec místo prázdnin z dědečkem tentokrát pojede k moři. To se Jonášovi ani za mák nelíbí a proto naplánuje divoký útěk. Když se dostane k dědečkovi, zjistí, že smrt v rodině poznamenala i jeho. Jonáš se ale nevzdá a rozhodne se, že na konci prázdnin musí být všechno ještě lepší, než kdy bylo! 

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...