Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Herec Zac Efron vážně onemocněl během natáčení reality show ‚Zabijte Zaca Efrona‘

Zac Efron - americký herec známý rolí s Muzikálu ze střední. foto: ČTK/AP

PAPUA NOVÁ GUINEA - Americký herec Zac Efron onemocněl v Papui Nové Guinei životu nebezpečným druhem břišního tyfu a musel být okamžitě převezen do nemocnice. Paradoxem je, že onemocněl při natáčení projektu, který se jmenuje Zabijte Zaca Efrona (Killing Zac Efron).
  14:00

Zprávu jako první přinesla australská média. Herec musel být neprodleně převezen vrtulníkem do nejbližší nemocnice. Vše ale dobře dopadlo. Efron na sociální síti Twitter sdílel fotku se slovy: „Vděčím všem, kteří se mi ozvali. Onemocněl jsem, ale rychle se zase uzdravil.“

Ted se dívá. Zac Efron v roli sériového vraha Teda Bundyho.
Zac Efron jako sériový vrah Ted Bundy. Snímek Extremely Wicked, Shockingly Vile...

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se břišním tyfem ročně nakazí 11 až 20 milionů lidí. 128 až 161 tisíc pak nemoci podlehne. Nejlepší prevencí proti tyfu je hygiena (hlavně mytí rukou) a pití jen z čistých zdrojů vody. Oboje ale v některých zemích představuje takřka neřešitelný problém. 

Reality show Zabijte Zaca Efrona má podle platformy Quibi, která si dílo objednala, vrhnout herce „doprostřed divokých džunglí na opuštěném, nebezpečném ostrově, aby měl možnost vydobýt si své místo v historii dobrodružných expedic“. Adrenalinová podívaná má mít premiéru někdy v dubnu. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!