130 let

Diskuze

Hřebejk porazil Hřebejka. Strašidelný Exorcista prohrál s umělotinou z HBO

Shodou okolností se minulou neděli završily dva televizní projekty, pod nimiž je režisérsky podepsán Jan Hřebejk. Na placeném kanále HBO to byl třináctidílný seriál Až po uši, na veřejnoprávní ČT třídílná série Případ pro exorcistu. Ta konfrontace umělecky dopadá až překvapivě jednoznačně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

2. 2. 2015 0:54
Souhlas.

Jsou to strašné ptákoviny. V ČT mají období detektivek, dívat se na to nedá.

0 0
možnosti

1. 2. 2015 22:24
Hluchota kritik ?

Já jsem Melíškové i Krobotovi rozuměl. Pan zaujatý kritik je buď hluchý nebo kecá.

0 0
možnosti

J. Novak 968

1. 2. 2015 23:17
Re: Hluchota kritik ?

souhlasím s vámi. Kritik je zaujatý, hluchý, plácá nesmysly a srovnává nesrovnatelné.

Superdebilita z Hradu se šíří jako chřipka.

Exorcista byla skvělá zábava s mimořádnými hereckými výkony a nejvěrnější byl pan Krobot.

0 0
možnosti

J. Jurax

1. 2. 2015 12:41
A ještě k vraždám v kruhu

Byly by to docela slušné detektivky, kdyby tam nebyla ta kolosální pitomost s astrologií. Patrně chtěli dílka nějak ozvláštnit, aby se odlišila. No a naroubovali tam zcela neústrojně astroložku, co z transcendentu věští povahu padoucha. A šéfkriminalista jezdí ekologicky na kole a taky tam je ochrnutý invalida, aby to jaksi mělo poselství; ještě mi tam chybí kriminalista homosexuál a cigán, pardon Rom - ženská kriminalistka už tam je, bez té by to snad ani nesměli natočit - aby to bylo takové vyvážené. A pochopitelně - aby si p.t. divačky přišly na své - major Holina má pletky s astroložkou, co je zároveň manželkou invalidního kolegy ... hm ...

Ale koukat se na to dá - po záplavě těch kriminálek Miami, Las Vegas, ba i Paříže a míst činu a mentalistů a havaje a myšlének zločince a zákonů a pořádků a Moulinů tuzemská detektivka potěší, byť šéfkriminalista je parciálně mešuge beroucí vážně astrologii. I když to není veledílp, ale zboží ze supermarketu. Nehrát tam Trojan ...

0 0
možnosti

1. 2. 2015 19:47
Re: A ještě k vraždám v kruhu

Já s tím zcela souhlasím. Něco podobného jsem chtěl napsat. Už to není potřeba.

0 0
možnosti

J. Jurax

1. 2. 2015 12:39
Exorcista

mi nějak připadal jako pokus o film noir nebo vůbec Umění s velkým U a dumavými průhledy do krajiny jak v ruském filmu ... jako detektivka to docela fungovalo, akorát to bylo jakési natahované ... a Miroslava Krobota mi bylo docela líto, vždyť on vlastně neměl co hrát. A ten žigul - měl jsem dojem, že hrál soukromý vůz plukovníka Vitouše - tam působil jako pěst na oko. Výskyt toho dnes už exotu měl být aspoň pár slovy ozřejmen, jinak ruší.

Tu umělotinu z HBO jsem samozřejmě neviděl - při výskytu takové hovadiny okamžitě vypínám přístroj.

0 0
možnosti

M. Komárek

1. 2. 2015 12:48
Re: Exorcista

ten žigulík mě taky šokoval. Marně jsem vzpomínal, kdy naposled jsem ho na silnici viděl ...

0 0
možnosti

J. Holá

1. 2. 2015 11:46
Nebylo to tak hrozné

První dva díly neměly chybu. Závěr byl středně přitažen za vlasy. Dala bych tomuto seriálu známku 2. Herecké výkony byly na jedničku, reálie (až na drobnosti viz žigulík) na 2. Když to srovnám s Četnickými humoreskami, na které jsem se při nejlepší vůli nebyla schopna dívat ani 5 minut, protože to byl seriál založený na hadrech a s atmosférou první republiky neměl nic společného, vidím v Exorcistovi dobrý počin ČT.

0 0
možnosti

M. Komárek

1. 2. 2015 11:00
Ještě že ty kritiky máme,

nikde nemá člověk takovou šanci se o sobě dovědět, že je totálně nevzdělaný debil bez jakéhokoli vkusu. Vyhnout se tomuto pocitu lze buď nesledováním vůbec žádných filmů, inscenací, neboť každou nějaký kritik rozdupe, nebo sledovat a kritiky vůbec nečíst.

0 0
možnosti

R. Gattringer

1. 2. 2015 10:53
Platit za HBO?

A dívat se pak na Hřebejka? Tak to bohatě stačí základní paket programů za servisní poplatek plus koncesionářská daň molochu ČT. Hřebejk je totiž i zadarmo drahý.

0 0
možnosti

1. 2. 2015 22:22
Re: Platit za HBO?

Di ty brepto.

0 0
možnosti

J. Bek

1. 2. 2015 8:41
Dobrá poznámka o srozumitelnosti řeči postav.

Z tohoto důvodu, se na tyto české serialy nedívám. V mém okolí, na ten úžasný mixer mizerné řeči, hudby, ruchů, u českých serialů, nadává kde kdo. Proč ten zvuk u amerických, dabovaných serialů jde a u českých ne?

0 0
možnosti

1. 2. 2015 19:49
Re: Dobrá poznámka o srozumitelnosti řeči postav.

Je to jednoduché. Herci totiž neumí mluvit. A zvukaři jim nepomáhají. Je to taková móda (blbá), jako že přirozeně. Zajímavé je jen to, že jim to zkousne režisér.

0 0
možnosti