130 let

Diskuze

Jak jsme žili? Ani se radši nedívejte

Výmluvný název Rituály normalizace dala své výstavě fotografka Dana Kyndrová. Do 14. srpna bude otevřena v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice v Praze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Farmačka

20. 8. 2011 18:38
Pokud ještě někdo nezjistil, že posledních 21 let

má přinejmenším stejný počet negativ jako předchozí období, tak sám sobě lže nebo je idiot. Popírat, že v socialismu existovaly i dobré podmínky k životu, je lež. Dostali jsme po revoluci to nejcennější - demokracii, která dostala velice rychle na frak a byla přeměněna na anarchii. Nová generace politiků se trvale ukazuje jako parta vyžírek, zlodějů, lhářů, věnující se výhradně jen svému osobnímu zajištění. Všechno se stalo předmětem kšeftování a vznikly zde nové kategorie občanů jako bezdomovci, extrémisti všeho druhu, trvale roste kriminalita, rozšířila se výroba a obchodování s drogami, rozmnožili se tuneláři. Vlády ovládli naprostí amatéři, kteří se z původních

chudáků a neschopů vyšvihli do kategorie zbohatlíků díky zneužívání svého postavení. Spousta věcí z minulého režimu se mohla bez problémů uplatnit beze změn do porevoluční doby a byla by velkým přínosem pro většinu občanů. Stále jen zesměšňovat předchozí režim a útočit na komunisty, kteří nevládnou, nekradou, podporují všechny sociálně zaměřené zákony a chovají se ze všech parlamantních stran nejslušněji, je záštěrka darebáků a odpoutávání pozornosti od současných poměrů, které jsou pro občany čím dál míň snesitelnější.

0 0
možnosti

V. Klíma

20. 8. 2011 19:21
Re: Pokud ještě někdo nezjistil, že posledních 21 let

Pane Farmačko, uvědomujete si vůbec, že tento svůj velmi kritický názor můžete veřejně napsat do jedněch z nejčtenějších novin a naprosto nic vám za to nehrozí?

Opravdu jste zapomněl, jak ještě v 80. letech končili lidé, kteří se odvážili byť i velmi jemně kritizovat tehdejší režim?

0 0
možnosti

J. Vargulič

18. 8. 2011 16:39
S tou absurditou..

Každá doba je svým způsobem absurdní, i když samozřejmě každá na jiný způsob..Či nezpůsob..

0 0
možnosti

J. Moravec

10. 8. 2011 14:17
Bylo líp

Celá slavná sametová revoluce byla jen podvod na lidi, který využili takový vykukové jako veškrna, tunelpapá a jeho suita. V 80. letech se lidem žilo již docela dobře a proto se musí každý boží den omílat až do zblbnutí, jak to za komunistů bylo hrozné. Když ta lumpen bande co je teď u moci bue ještě chvíli tlačit na pilu, tak nebudou stačit kandelábry.

0 0
možnosti

V. Heidlerová

12. 8. 2011 9:43
Re: Bylo líp

Na kandelábry patří ti, co 40 let z této země dělali zemi zaostalou a s morálkou, která vznikla sovětizací této země. Jen se nepohoršujte nad současností, je to jen výslednice toho, co nám zde nechali - včetně morálky - komunisté. Ostatně, ti tuneláři a zloději jsou většinou bývalí komouši, protože měli styky, peníze, moc - kradli jako diví, jen se o tom nesmělo psát. Teď si může kdekterý blbeček přisadit na kohokoliv, jindy za komoušů by šel jen za obyčejný vtip do báně. Takže raději mlčte, rudá předkožko.

0 0
možnosti

I. Simacek

2. 8. 2011 15:02
jak se zbavit komunistů

Stačí maličkost.Dát všem lidem,kteří chtějí pracovat práci.Zbavit milion lidí chudoby, pozavírat všechny kmotry a zkorumpované politiky a zabavit jim majetek. A peníze, o které okradli daňové poplatníky, vrátit do státní kasy.Pak si nebudou lidi na nic stěžovat a komunisti se nedostanou do sněmovny. Jenže skutečnost je taková,že si naopak naše vlády komunisty vyrábí už dvacet let a preference jim požehnaně rostou.

0 0
možnosti

J. Frgalova

3. 8. 2011 14:47
Re: jak se zbavit komunistů

a není to tím, že ve všech těch uskupeních jsou bývalí komunisté? Ale jinak máte pravdu.( bohužel zcela se to míjí realitou, nic nejde vrátit nejen čas, ale i ty prachy o kterých píšete. Stačilo by kdyby si úředníci přestali na zakázkách přikrádat do svých spřízněných firem)

K tomu vašemu "dát všem práci, kteří chtějí pracovat".... se marně snaží obce, které dávají lidem veřejně prospěšné práce ( jak to dopadá se podívejte sám, stačí se rozhlédnout ve městech jaký je tam bordel, např. v Brně po ránu, to je humus). Oni totiž lidé vesměs nechtějí pracovat, oni chtějí "to co si vysnili, že pracovat budou" a to se míjí realitou ( alespoň občas), nad rekvalifikací ohrnují lidi nos ( mladí i staří), změnit svůj postoj ( prostě o filozofy není takový zájem jak bych chtěl/chtěla) to se jim také nechce, a tak lidi studují ne, co by je uživilo ( např. techniku), ale co se jim zdá kolikrát zajimavější bez ohledu na to, že je to k ničemu. Sama jsme změnila profesi 3x, a to úplně, takže vím o čem mluvím. Dá se to, ale je třeba na sobě makat a nebrečet, je spousta zajímavých povolání, někdy jsou o příčku níž ( někomu se líbí prodávat květiny a je to ing.), někdy o příčku výš ( = je třeba se vrátit do lavic a dostudovat při zaměstnání. ) 

0 0
možnosti

V. Vondra

2. 8. 2011 14:36
Jak jsme žili? Lépe než dnes.

Tak už proboha zahoďme ty růžové brýle, které nám obarvují dnešek. Žili jsme úsporněji, ale rozhodně lépe. Nebyl strach o holou existenci. Práci a plat měl zaručený každý. Stavěli jsme si chaty, baráky a na dovolenou halt jezdili jen tam , na co byly peníze. Zadlužit republiku jenom proto, aby lidi mohli jezdit v letě do Španělska , to tedy nešlo. Zato teď je to prima. Republika zadlužená . Už máme co jsme chtěli.

0 0
možnosti

V. Kolman

4. 8. 2011 9:06
Re: Jak jsme žili? Lépe než dnes.

Bylo to TROCHU! jinak pane Vondro. Na dovolenou jsem tehdy NEMOHL JEZDIT KAM JSEM CHTĚL!!! Nikoliv kvůli penězům, ale proto, že mi strana a vláda "milostivě" nedala devizový příslib a poznávání cizích nesocialistických zemí "nebylo v zájmu republiky" I do bývalé Jugoslavie jsem se (trpěl jsem pylovou alergií a pobyt u moře mi přinášel radikální zlepšení mého zdravotního stavu) málokdy dostal.

      Buďto jste příliš mladý a ten t.zv. "socialistický" marasmus jste už osobně nezažil, nebo jste již starší a zapomněl jste. Ovšem - v rozkrádání a zadlužování naší republiky současnou vládou (ale i minulými socialistickými vládami!), v tom vám dávám za pravdu.

0 0
možnosti

I. Simacek

1. 8. 2011 20:23
z bláta do hnoje

Takhle jsme si pomohli:Za to už ale komunisti nemůžou..

http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/203911.aspx" target="_blank" rel="nofollow">http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/203911.aspx

0 0
možnosti

G. Group

1. 8. 2011 19:12
Komunisté mi zničili 40 let života

a jenom lituji, že převrat byl sametový. Já bych to řídil jinak, a bylo by po vzpomínkách. Samozřejmě že lumpenproletariátu, zelinářům, řezníkům a jiným povalečům se velmi stýská. Ne že by dnes bylo vše OK, ale je to způsobeno i tím, že se postupovalo "sametově".

0 0
možnosti

J. MVDr. Čížek

2. 8. 2011 13:19
Re: Komunisté mi zničili 40 let života

Souhlas. Také to stále říkám. A komouši se nám teď smějí do tváře.

0 0
možnosti

R. Kirsch

31. 7. 2011 11:36
Lenin mel nakonec pravdu, ze?

No jasne, a jak zijeme dnes? Pro mne je opravdu smutne poznani, ze ty Leninovy fantasmagorie, ktere jsme se museli ucit od devitiletky az po vysokou skolu, se v nasem zarivem (ceskem) modernim kapitalizmu vsechny potvrzuji! USA - svetovy cetnik, bezohledna vlada kapitalu a penez bez skrupuli, spolecnost permanentnich krizi, clovek cloveku vlkem, vykoristovani lidske prace atd. atd. Nemohl by mi tahle zjisteni zase nekdo zacit vyvracet? A da se to vubec jeste vyvratit?

0 0
možnosti

A. Reček

31. 7. 2011 23:39
Re: Lenin mel nakonec pravdu, ze?

Vážený pane, toto tvrzení lze jednoduše vyvrátit.  Ale proč špárat do lejna, zas by to smrdělo.

0 0
možnosti

J. Tetenka

27. 7. 2011 7:52
NEPOCHOPIM NIKOHO KDO JE SCHOPEN NAPSAT, ŘÍCI

ZLATÍ KOMUNISTÉ, stejně tak sem v praxi nikdy nepoznal pojem "čestný komunista"

0 0
možnosti

D. Kramolišová

29. 7. 2011 8:59
Re: NEPOCHOPIM NIKOHO KDO JE SCHOPEN NAPSAT, ŘÍCI

Nevím kolik je Vám let....ale můžete mi sdělit, kdo je Vašim idolem -třeba politicá strana a kdo je z našich horních čestný, skromný, solidní...

0 0
možnosti