Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Jak se bez kultury nezbláznit. Vysočanská galerie Pragovka nabídne své tři výstavy online

Ukázka z online výstav galerie Pragovka. foto: Pragovka

PRAHA - V průběhu následujících dní Pragovka otevře tři nové výstavy, z nichž jedna bude orientovaná na pohled zvenčí, a tak bude také pozorovatelná, druhá proběhne newsletterovou formou přímo do schránek subscriberů newsletteru galerie, a všechny tři budou prezentovány pomocí 3D varianty přístupné na stránkách Pragovky
  18:00

Výstava Everlasting společně vytvořená mladými umělci Veronikou Čechmánkovou, Adélou Leinweberovou a Davidem Vojtušem reflektuje a zkoumá pocit, který právě prožívá celá česká společnost.

Ukázka z výstavy v Pragovce
Ukázka z online výstav galerie Pragovka.

“Když jsme v průběhu letošního jara levitovali ve svých soukromých mikrosvětech v bezčasí spojeném s nejistotou z oné nové a nečekané pandemické zkušenosti, kdy byla naše fyzická i sociální izolace šokem, který pro většinu asi nahradil i samotný strach z infekce,“ říká kurátor Viktor Čech. Výstava navíc bude instalována speciálně tak, aby si ji návštěvník případně mohl prohlédnou skrze stěnu galerie, jejíž přední stěna je tvořena z převážné části okny.

Projekt QA#4/Forms of Publication je společným dílem Stefana Kleina a uměleckého dua G.a.d.o, které tvoří Leny Skrabs a Palomy Sanchez-Palencia. 

Oproti předcházející výstavě, berlínští umělci se rozhodli neprezentovat výstavu cestou 3D modelu, poněvadž považují virtuální prostředí za přesycené, ale přikročili k neprotřelé formě prezentace výstavy pomocí newsletteru. Každý den zaregistrovaní obdrží mailem jedno umělecké dílo po dobu 25 dnů, v nichž berlínští uměli hledají odpovědi na 25 nejčastějších otázek, jež jsou kladeny během pracovních pohovorů.

Výstavu Korporealita rezidenta Pragovky Kryštofa Kaplana představí The White Room online ve středu 4. 11. nejnovější sochy-objekty, v jejichž formě bude akcentován především figurální tvar.

Zahájení prvních dvou výstav je možné vidět na facebookové stránce Pragovky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!