Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Je libo děsivé příšery s chapadly? Za seriálem Lovecraftova země stojí známá jména

Seriál Lovecraft Country (2020). Tvůrci: Misha Greenová, Jordan Peele. foto: HBO

LOS ANGELES - Stylizovaný historický seriál, jenž čerpá z obsáhlého díla mistra mdoerního hororu H. P. Lovecrafta? To přesně je Lovecraftova země (Lovecraft Country). Seriál bude mít premiéru na HBO někdy v srpnu. Zatím se hlásí s první ukázkou.
  19:00

Atticus Black (Johnatan Majors) spolu se svou kamarádkou a strýčkem podniká cestu skrze americký jih padesátých let. Dalo by se čekat, že všudypřítomný rasismus nařízený takzvanými zákony Jima Crowa, bude to nejhorší, co je na cestě může potkat. Není to tak docela pravda, protože ve stodolách jižanských staveních se skrývají příšery jak vystřižené z ponurých povídek Howarda Phillipse Lovecrafta.  

Seriál Lovecraft Country (2020). Tvůrci: Misha Greenová, Jordan Peele.
Seriál Lovecraft Country (2020). Tvůrci: Misha Greenová, Jordan Peele.

Za seriálem stojí tvůrčí dvojice Misha Greenová (seriály Spartakus, Hrdinové) a Jordan Peele (Uteč, My).  Lovecraftova země vychází ze stejnojmenné knihy z roku 2016 od spisovatele Marka Ruffa (česky vyšla v roce 2018 u nakladatelství Baronet).

Diváci v seriálu uvidí Abbey Leeovou, Aunjanue Ellisovou, Chase Browna, Jonathana Majorse, Wunmi Mosakuovou, Jurnee Smollett-Bellovou, Courtney B. Vanceovou nebo Michaela Kenneth Williamse.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!