Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Když klíč zapadne do zámku. Nový hororový seriál vznikal podle komiksu od Joea Hilla

Seriál zámek a klíč (2020). Tvůrci: Carlton Cuse, Meredith Averillová a Aron Eli Coleite. foto: NETFLIX

LOS ANGELES - Záhadný dům, spousta dveří a démon lačnící po zkáze. Možná tuctová zápletka, ale v rukách zkušených tvůrců se proměňuje v děsivé dílko. Seriál Zámek a klíč (Locke & Key) měl na Netflixu premiéru 7. února.
  17:00

Rodinu Lockeových postihne strašná tragédie. Otce Randalla, schopného učitele, zákeřně zavraždí jeden z jeho bývalých studentů. Matka Nina (Darby Stanchfieldováú vezme své tři děti a odjíždí co nejdále od tragédie. Útočiště jim poskytne Randallův rodný dům. Starobylé stavení skýtá nejednu záhadu - velké množství dveří a stejný počet tajemných klíčů. Záhy se navíc ukazuje, že Lockeovi nejsou v domě sami...

Seriál zámek a klíč (2020). Tvůrci: Carlton Cuse, Meredith Averillová a Aron...
Seriál zámek a klíč (2020). Tvůrci: Carlton Cuse, Meredith Averillová a Aron...

Za seriálem stojí kreativní trojice Carlton Cuse (Rampage Ničitelé, seriál Batesův motel), Meredith Averillová (seriály The Haunting, Dobrá manželka) a Aron Eli Coleite (seriály Hrdinové, Řeka). 

Seriál je postavený na stejnojmenné komiksové sérii hororového spisovatele Joea Hilla. Ambiciózní autor je synem literárního matadora Stephena Kinga. V Česku vyšla komiksová série rozdělená na šest dílů u nakladatelství Comics Centrum. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!